societat

3.465 hectàrees negades a les Balears l’any 2100 si no es frena el canvi climàtic

Si continuam amb les actuals emissions de gasos, l'any 2100 les Illes Balears perdran el 10% del Producte Interior Brut arran de la pujada del nivell de la mar. És la conclusió de l'informe final 'Costes pel Canvi'.

3.465+hect%C3%A0rees+negades+a+les+Balears+l%27any+2100+si+no+es+frena+el+canvi+clim%C3%A0tic

Amb la pujada de fins a 36 centímetres de nivell de la mar prevista per al 2050, quedaran negades de manera permanent 833 hectàrees i això afectarà 87 edificacions i prop de 800 persones. Però si continuam com fins ara i no frenam les emissions, l’any 2100 serà molt pitjor: amb 1 metre de pujada del nivell de la mar hi haurà 3.465 hectàrees negades i devers 9 mil afectats de més de 770 edificacions, que empitjorarà puntualment amb les tempestes .

En el pitjor dels escenaris possibles, l’any 2100 hi pot haver 80 parcel·les inundades d’hotels de vorera de mar, unes 12 mil places turístiques. També es notarà en camins i infraestructures com escoles o àrees naturals com s’Albufera de Mallorca que pot minvar de superfície de manera molt inportant.

A més, la pujada del nivell de la mar suposarà una pèrdua d’entre el 4% i 10% del producte interior brut depenent de si es frenen les emissions o continuen com fins ara. Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe final ‘Costes pel Canvi’ elaborat per la UIB, el SOCIB i l’IMEDEA a petició de la Conselleria de Transició Energètica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“Pollencins, alçau-vos!” però sense simulacre en un dia de la Patrona diferent

Per segon any consecutiu, la pandèmia ha alterat les festes de Pollença

Els pisos tutelats de Menorca presenten el percentatge més alt de treballadors no vacunats de totes les Illes

Preocupació entre els familiars dels usuaris de les residències de gent gran i de depenents, on la situació es reprodueix

Les residències són favorables a la nova normativa que les blinda per evitar l’augment de contagis covid

Un 10% dels treballadors de les residències de gent major o de persones amb discapacitat no estan vacunats, segons xifres...

Un 63% de la població diana balear té la pauta completa de vacunació contra la covid

Un 73% de la població diana té almanco una dosi dels vaccins autoritzats. I un 83% de la població major...