societat

700 casos nous de càncer de mama a les Illes i una taxa de curació del 81%

Cada 15 segons es diagnostica un cas arreu del món, el segon càncer amb major incidència entre la població general després del colorrectal


L’any passat es diagnosticaren més de 700 casos nous de càncer de mama a les Balears. És el segon amb més incidència a les Illes, després del colorrectal. El primer en les dones. La taxa de curació aquí diuen, és del 81 per cert. El doble que fa 30 anys. Claus, explica Javier Cortés, president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Balears, són la prevenció i uns tractaments més efectius i personalitzats. Cortés, assegura que els pacients oncològics ha continuat essent una prioritat tot i la pandèmia. I que si s’han donat demores, en cap cas, diuen, han compromès el pronòstic de la malaltia. En aquest sentit anima als ciutadans a visitar el seu metge davant qualsevol dubte, ja que diu, els circuits estan ben diferenciats i són segurs pels pacients.

Avui, dia mundial contra aquesta malaltia parlam també amb n’Antònia Perelló. Li detectaren càncer de mama quan tenia 31 anys. Es va sotmetre a radioteràpia, quimioterapia i cirurgia. Ara 7 anys després s’enfronta de nou a un possible mateix diagnòstic. Ho fa diu amb més força, física i mental que mai. Destaca la importància d’un diagnòstic precoç i de dur una vida saludable per prevenir-lo.

“Treu pit per elles” és el lema de la campanya d’enguany. Per generar major conciència entre la població de la importància de la investigació i el diagnòstic precoç. També, com anima avui Alejandra Ferrer, presidenta del Consell de Formentera, a través de les xarxes socials donar visibilitat a una malaltia que cada 15 segons es diagnostica a una dona arreu del món.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presenta ‘Recuperant receptes d’abans’

L'activitat serà a les 7 del capvespre la Sala de Cultura Sant Diego d'Alaior i s'emmarca dins les Jornades de...

Comencen les XVIII jornades de recerca històrica de Menorca

Se celebren al Centre Artístic de Ciutadella i estan organitzades per la Societat Arqueològica Martí Bella

Balears estrena nou sistema de nivells d’alerta

Es divideix en cinc estadis de menor a major incidència