X

L’aplicació de mòbil ‘Where You At’ permet alertar d’una situació de perill en una discoteca

L'aplicació conté un botó amb el qual alertar que estam en perill o que hem perdut els nostres amics

17/12/2023

L’aplicació de mòbil ‘Where You At’ permet alertar d’una situació de perill en una discoteca

L’aplicació de mòbil ‘Where You At’ permet alertar d’una situació de perill en una discoteca o a un festival de música multitudinari. Per exemple patir una agressió sexual, o episodis similars. Els seus creadors creuen que les discoteques d’Eivissa son llocs ideals per fer-la servir, i insisteixen en la seguretat que pot proporcionar.

Son moltes les ocasions de perill que es poden viure en una sala de festes o a un festival multitudinari. L’aplicació Where You At conté el ‘SOS Ping’, el botó amb el qual alertar que estam en perill, o que hem perdut els nostres amics, i així ens poden localitzar.

Tamzin Lent és la creadora de Where You At: “Específicament, està pensat per dins uns anys, perquè si tu pitges el botó, existeix la possibilitat d’alertar a les autoritats, per exemple, o alertar a la mateixa discoteca. De moment només és entre amics, és una xarxa d’igual a igual. Però en el futur, a mesura que anem creixent i ens expandim i augmentem les nostres capacitats, pot ser una eina en la que les persones poden alertar-se entre si sobre la seva ubicació i potencialment, alertar al lloc si ho consideren necessari.”

Funciona a llocs on no hi ha cobertura de mòbil o wifi, perquè s’engega mitjançant balises BLE, que poden ser instal·lades a discoteques o festivals, i que permeten connexió tot el temps. Tot i no estar operativa a Eivissa, pensen que hi pot ser una eina molt útil.

L’eina fou presentada en el Congrés d’Oci Nocturn celebrat a Barcelona la setmana passada. En un futur, podria servir també en cas d’emergències a les sales de festa, com per exemple en cas d’incendi o per gestionar de forma correcta la multitud, ja que l’eina permet conèixer en directe el moviment del públic dins el local.

17/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris