societat

Un centenar d’empreses de Menorca demanen ajudes per a la instal·lació de sistemes d’autoconsum

L'objectiu del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic és que l'illa arribi als 16 MW d'autoconsum al 2023


L’aposta del sector turístic de Menorca per la sostenibilitat permetrà que l’illa arribi abans als objectius del Pla de Transició Energètica. Ja són un centenar les empreses que han demanat ajudes per a la instal·lació de sistemes d’autoconsum. El Govern demana implicació, tant als Ajuntaments com al sector privat.

L’agroturisme de Llucasaldent és pràcticament autosuficient energèticament. Les 102 plaques solars de la teulada tenen la capacitat de generar 33 kW, i les 18 bateries instal·lades li permeten acumular 43kW per mantenir l’activitat hotelera i estalviar l’emissió de 25 tones de CO2. Fer-ho possible, va requerir una inversió de 44.000 euros, dels quals 12.200 han estat subvencionats pel Govern. En el seu cas, l’agroturisme preveu haver amortitzat la inversió de les plaques solars en 4 anys, o abans i tot, si el preu de la llum continua a l’alça.

Llucasaldent és una de les 100 empreses de Menorca que ha sol·licitat una subvenció del Govern per a instal·lacions d’autoconsum, un dels eixos del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic. Pep Malagrava, director General d’Energia i Canvi Climàtic ha comunicat que “l’illa arribarà als 16 MW  d’autoconsum al 2023, que és més del 50% del que s’ha fixat Menorca pel 2030”.

Assolir els objectius del pla requerirà de la implicació tant del sector privat, especialment de les empreses turístiques, com de les institucions. Aquest dijous s’ha presentat a la Comissió de Batles i Batlesses de Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Canvi de tendència a Magaluf: menys sancions per balcòning que a 2019

Durant el juliol se n'han tramitat tres, cinc manco que al mateix mes de 2019. Segons l'ajuntament de Calvià, el...

Primer Lluc a peu sense restriccions després de la pandèmia

Amb el diploma a la mà, alguns es dirigeixen al fisioterapeuta; altres descansen a l'ombra i amb els peus en...

El centre de Palma arriba als 37 graus

Els residents i visitants procuren protegir-se de les altes temperatures com poden

L’Ajuntament d’Eivissa reprèn les gestions per regular els fondejos de Talamanca

Ha demanat una reunió amb el Govern per aconseguir l'aprovació del Ministeri per a la Transició Ecològica, que esperen des...