X

L’Àrea de Salut de Menorca torna a emprar els tests d’antígens per a detectar positius entre simptomàtics

Les farmàcies també han experimentat un increment de demanda de test d'un 60% des que començà el repunt de casos

30/11/2021

L’Àrea de Salut de Menorca torna a emprar els tests d’antígens per a detectar positius entre simptomàtics

L’Àrea de Salut de Menorca intenta maximitzar la seva capacitat de detecció de casos de Covid després de setmanes d’augment constant de positius; fet que provoca que, en aquests moments, el nombre de casos actius sigui el mateix que el vuit d’agost i la incidència de 424,5 casos per 100.000 habitants a dues setmanes (la mitjana Balear és de 254,9). Per mirar d’evitar la transmissió comunitària (que es perdi la traçabilitat dels contagis), els responsables de les UVAC han apostat per tornar a emprar els tests d’antígens per a les persones simptomàtiques.

El delegat a Menorca del Sindicat Metge (SIMEBAL), Claudio Triay, van més enllà i considera imprescindible que la ciutadania també s’acostumi a emprar el test d’antígens, tenint en compte la previsible arribada de la grip i les reunions i celebracions en interior de les pròximes setmanes. Però encara hi ha mancances a resoldre. “S’haurien d’abaratir i popularitzar; que fossin accessibles a la població, en general, fins i tot a supermercats, com succeeix a altres països. Es tracta que les persones se’l fessin abans d’anar a un espectacle, a un establiment, a una activitat en espais tancat… això ajudaria a detectar aquells casos que, molt sovint, es troben quan ja han contagiat a altres persones”.

Però els antígens només es venen a les farmàcies, on s’ha experimentat un augment de vendes del seixanta per cent des que la Covid ha tornat a repuntar a Menorca. Una de les dificultats per a fer-los accessibles a tothom pot ser el seu preu. El president de Cooperativa Farmacèutica Menorquina (COFARME), Josep Maria Oleo, adverteix que desconfien dels “tests molt barats, perquè potser no mereixen les garanties que haurien de tenir. Avui dia el preu d’un test d’antígens oscil·la entre els cinc i vuit euros”.

Oleo també assegura que disposen de prou estoc perquè, en les pròximes setmanes, no es repeteixin els episodis puntuals de desabastiment que hi va haver a Menorca quan es van autoritzar la venda d’antígens a les farmàcies.

30/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris