societat

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera inverteix més d’un milió i mig d’euros per combatre la Covid-19

S'ha contractat mig centenar de professionals i s'han comprat 600.000 guants i milers de litres de solució hidroalcohòlica


Compres de material i una major inversió en personal han centrat la despesa que ha fet l’Àrea de Salut de les Pitiüses per fer front a la Covid-19. S’han adquirit, per exemple, equips de protecció, milers de parells de guants, l’equipament tecnològic per a microbiologia, un extractor automatitzat, un termociclador i una microcentrífuga de sobretaula refrigerada per a les proves PCR.

Segons assegura l’Àrea de Salut, a falta de repercutir encara a la Gerència algunes de les compres centralitzades i efectuades pels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears, la inversió fins al moment en diferents capítols supera el milió i mig d’euros, exactament 1.663.197,69 €.

«Per defensar-nos d’aquesta pandèmia hem fet un gran esforç econòmic per tal de respondre amb mitjans a l’enorme esforç dels professionals de l’Àrea de Salut, des del primer fins al primer, perquè en compromís i responsabilitat aquí no hi ha hagut darrers», ha dit la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos.

“L’apartat de personal és el que encapçala la inversió, amb 956.816,69 € destinats a contractar més de mig centenar de professionals, amb els quals ha estat possible reforçar diferents punts d’atenció de la COVID-19, com ara les UVAC, el Laboratori de Microbiologia o la Unitat d’Estada Mitjana Ca Na Majora”, detalla l’Àrea de Salut. Entre aquests professionals hi ha set metges d’atenció primària, 17 infermers, 25 tècnics en cures auxiliars d’infermeria, 5 facultatius especialistes i tres tècnics de laboratori.

D’altra banda, l’adquisició de material fungible -equips de protecció individual, ulleres, màscares de protecció FFP2 i FFP3, granotes i bates, entre d’altres- ha suposat una despesa de gairebé mig milió d’euros. Aquests 458.000 € han servit per proveir més de sis-cents mil guants de nitril, milers de litres de solució hidroalcohòlica, centenars de milers de màscares quirúrgiques, més de 4.000 vestits de protecció biològica, milers de bates d’aïllament i una mica més de trenta mil peücs.

Finalment, les inversions en la compra d’equipament tecnològic per al Laboratori de Microbiologia, que ha permès fer els tests urgents per detectar la COVID-19, el mobiliari i el material per a les unitats COVID -cabines i mampares protectores, tensiòmetres, videolaringoscopis i pulsiòmetres- el monitoratge d’un box de l’UCI, o la instal·lació de 25 preses d’oxigen al gimnàs de Rehabilitació han assolit els 248.381 €. Entre aquestes compres hi ha dos aparells per al diagnòstic molecular ràpid, un amb un panell respiratori multidiana (model QUIAstat), que permet determinar altres virus respiratoris i la resposta del qual s’obté en 70 minuts, i un altre (model GeneXpert) que permet obtenir resultats en 50 minuts.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Funeral per les víctimes de la Covid-19, deu dies abans de l’homenatge institucional del Govern

El president Pedro Sánchez, de viatge institucional a Portugal, no hi ha assistit

Les parelles de Balears són les que més se separen de tot l’estat

Balears va liderar la taxa de divorcis amb un 6,6% de demandes per cada 10.000 habitants, l'any passat