Larin i Rajkovic donen la victòria al Mallorca tres mesos després

Un gol del canadenc als 10 minuts de partit, i fins a cinc intervencions providencials del porter serbi han permès als de Javier Aguirre aconseguir la primera victòria a casa de la temporada

09/12/2023

27

El 16 de setembre es va produir la primera i, fins ara, única victòria de la temporada del Reial Mallorca. Va ser un 0-1 a Balaídos. Avui, 84 dies més tard, i després de 10 jornades consecutives sense guanyar, ha arribat la segona. També per 1 a 0.

Aquesta és, sens dubte, la gran notícia del partit. Però no és l’única. El gol, l’1 a 0 definitiu, ha estat obra de Cyle Larin. I un molt bon gol, per cert. És el primer que fa el canadenc des que va arribar al club. 7 milions, 15 partits, i moltes ocasions després, a la fi ha arribat. I que important ha estat. Un gol que significa una victòria. Una victòria que és vida per a un Mallorca que s’havia desfet en les darreres setmanes. Els dos empats consecutius a casa davant Cadis i Alabès havien fet mal. Aquesta victòria per la mínima davant el Sevilla és or.

Larin il·lusiona…

Cyle Larin era la principal novetat a l’onze d’Aguirre, després d’una setmana en la qual el canadenc havia patit molèsties musculars. Fins avui, ha assegurat Javier Aguirre en roda de premsa, no s’ha pogut confirmar la seva presència. Titular, i amb tota la responsabilitat, ja que era l’únic davanter a l’alineació. Tornava Maffeo, i tornava també la defensa de 5, amb RaílloNastasic i Valjent al centre.

Començava bé el partit l’equip. Atacant bé per banda, amb les idees clares, pressionant molt a dalt… però la primera ocasió ha estat per al Sevilla. Bona sortida de pilota, en tres tocs es planta dins l’àrea, i el xut final d’Ocampos és desviat de manera magistral amb el peu per Rajkovic. La primera del serbi, a la fi MVP del partit. Just després Gudelj està a punt de repetir el gol que va fer la temporada passada a Son Moix, amb un míssil llunyà que surt fregant el pal.

I amb tot això, ha estat el Mallorca qui s’ha avançat en el marcador. Al minut 10 de partit. Centrada de Maffeo des de la banda dreta, la pilota arriba a Larin després de tocar en Samú Costa, i el canadenc afusella Dmitrovic amb l’esquerra. N’havia tengudes de més senzilles Larin fins avui. Cap havia entrat. Però aquesta, sí. 1-0, i 80 minuts per jugar.

… Rajkovic tranquil·litza

A remolc, tracta de reaccionar el Sevilla, que aconsegueix la pilota. El Mallorca canvia la pressió agressiva a dalt per donar metres als andalusos, però en zones poc perilloses. No era un clar domini rival, com sí que es manifestaria en la segona meitat, però les ocasions per als de Diego Alonso (que ha hagut de substituir obligat Lukebakio per lesió a la mitja hora de partit), han acabat arribant. La primera, amb un remat d’Ocampos. L’estirada de Rajkovic per evitar que la pilota entri és antològica. La segona, mitjançant un xut llunyà de Juanlu. El serbi treu ara una bona mà per enviar la pilota a córner. En van tres…

La segona meitat continua en la mateixa línia. És a dir, domini per al Sevilla, ocasions clares, però Rajkovic insuperable. La més clara, al minut 53. En Nesiry se’n va de tots per velocitat, es planta totsol davant ell, però quan l’intenta esquivar el porter treu una mà miraculosa per arrabassar-li la pilota. El marroquí, que ja cantava el gol, no s’ho creu. Cinc minuts després, és Sergio Ramos qui topa amb Rajkovic, en la cinquena gran intervenció del porter en el partit.

El VAR sentencia

La situació, en qualsevol cas, és de cada cop més complicada. El partit és un monòleg del Sevilla. I per molt bé que es trobi el porter, sembla un suïcidi cedir-li tant la pilota al rival. Més encara quan al minut 62 arriba el gol de l’empat. Samú Costa perd de manera greu una pilota en zona defensiva, Adrià Pedroa ho prova des d’enfora, i la pilota acaba superant Rajkovic després de rebotar en el braç d’En Nesiry. Després de minuts i minuts de revisar el VAR, Alberola Rojas acaba anul·lant la jugada. La polèmica està servida.

I després d’aquesta jugada, s’acaba el partit. Quedaven més de 20 minuts, però com si el cop hagués tombat els sevillistes, o hagués espavilat els mallorquins, els d’Aguirre s’han espolsat la pressió, i els de Diego Alonso ja no han tornat a gaudir de cap oportunitat clara. De fet, la millor ha estat per a Antonio Sánchez, per a sentenciar el partit. El palmesà, però, ha fallat en el mà a mà amb Dmitrovic.

La tensió per aconseguir la primera victòria de la temporada a Son Moix, i la desesperació del Sevilla per sumar algun punt almanco, han fet que el final fos d’infart. Però no ha necessitat cap nova participació de Rajkovic. Ja n’havia fet a bastament. Escollit MVP del partit, ell, juntament -a la fi- amb Larin han estat els artífexs de la victòria.

Una victòria que era més que necessària en aquestes alçades per al Mallorca. La primera de la temporada a casa, que trenca una ratxa de deu jornades consecutives sense aconseguir els tres punts.

Una alegria que deixa a l’equip amb 14 punts en 16 jornades, i de manera provisional cinc punts per damunt del descens. El nerviosisme es trasllada ara, de manera radical, al Sevilla. El conjunt andalús se situa per darrere del Mallorca a la classificació, amb dues victòries en 15 jornades, i amb nou partits consecutius de lliga sense guanyar.

Fitxa tècnica:
Mallorca, 1: Rajkovic; Maffeo, Nastasic, Raillo, Valjent (Gío González, m.69), Jaume Costa (Lato, m.69); Samu Costa, Darder (Morlanes, m.81), Mascarell, Dani Rodríguez (Antonio Sánchez, m.81); Larin (Abdón Prats, m.63)
Sevilla, 0: Dmitrovic; Juanlu, Gudelj, Sergio Ramos, Pedrosa (Kike Salas, m.87); Sow (Oliver Torres, m.84), Soumaré; Ocampos, Rakitic, Lukébakio (Januzaj, m.17); En-Nesyri.

Gol: 1-0, m.10: Larin
Àrbitre: Javier Alberola Rojas (Comité Castellà-Manxec). Amonesta a En-Nesyri (m.47), Jaume Costa (m.68) i Soumaré (m.74)
Incidències: Partit corresponent a la setzena jornada de LaLiga EA Sports, disputat a Son Moix davant 16.041 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci per la defunció de Xavier Cabotá, exvicepresident del Mallorca.