X

L’arquitectura del menorquí Francesc Femenías recollida ara en un llibre d’investigació

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha declarat el 2024 com a l'any Femenías

16/04/2024

L’arquitectura del menorquí Francesc Femenías recollida ara en un llibre d’investigació

L’arquitecte menorquí Francesc Femenías i Fàbregues va començar a fer feina el 1901, quan va acabar la carrera. Dissenyava edificis diferents del que havia estat fins llavors l’arquitectura maonesa del segle XIX. La reforma de Sa Cudia Cremada de Maó va començar el 1913. Francesc Femenías estava molt pendent del moviment modernista de Barcelona, però adaptant-se als materials tradicionals de Menorca.

Joan J. Gomila ha fet ara una monografia sobre aquest important arquitecte eclèctic, amb una extensa obra que va fins al 1938: “Ell va fer feina per privats, però també per a l’administració perquè des del 1904 va ser nomenat arquitecte municipal de Maó“, explica Gomila.

El Mercat del Peix de Maó i la Casa del Poble, que ara és la seu de l’associació de persones majors, són alguns exemples més d’edificis de Femenías. No tot el patrimoni es troba en el mateix estat. La Fàbrica Codina, en mans privades, continua tancada, a hores d’ara, sense un projecte definit. Una altra, la Villa Luísa, està totalment abandonada. El llibre es presentarà al Col·legi Oficial d’Arquitectes a Maó dia 19 d’abril a les 19.00h, i també es pot trobar a les llibreries.

16/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris