economia

L’arribada de turistes estrangers cau un 85% al gener

Zones hoteleres com Palma i Alcúdia no preveuen obrir fins el maig


Palma és la zona turística de Mallorca amb més hotels oberts a hores d’ara. Però no ens enganem, són només 18 establiments d’un total de 72 i amb ocupacions que no arriben al 20 per cent. Volen tornar a obrir al més aviat possible, però dependrà del procés de vacunació. La incertesa és màxima perquè al gener 8 hotels varen haver de tornar a tancar. El gruix no tornarà a obrir fins al maig.

A zones com Alcúdia i Can Picafort també tenen la vista fixa al maig, sempre que l’acompanyin bones notícies, com per exemple l’anunci de Tui Fly de tornar a operar amb Mallorca des de les principals ciutats alemanyes a partir del 27 de març. En canvi, al llevant, a indrets com S’illot i Cala Moreia retarden en principi l’obertura al juny per la incertesa actual.

I és que l’any ha començat com va acabar el 2020. El gener, arribaren a les illes només 15 mil turistes estrangers, un 85 per cent manco que l’any anterior. L’alemany fou el primer mercat, seguit dels francesos. Recordem la prohibició d’entrada de britànics per evitar la seva variant de la Covid-19. La despesa turística també es va desplomar fins als 16 milions d’euros, un 85% manco.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

27 treballadors de TUI a Balears seran acomiadats de manera forçosa

En total l'ERO afectarà un màxim de 163 treballadors a tot Espanya

El Govern vol que les ajudes arribin al 100% d’agències de viatges, transportistes i lloguer de cotxes

Segons AVIBA, l'Executiu podria fer una bestreta una vegada que s'hagi presentat tota la documentació de les ajudes

Ciutadella permetrà que els bars i restaurants des Born ampliïn les seves terrasses damunt la plaça

L'Ajuntament aprovarà aquest dijous un canvi de normativa que només es podrà aplicar mentre l'ocupació dels locals segueixi restringida

Els restauradors mallorquins demanen interiors oberts a partir del 26 “sí o sí”

PIMEM i AREMA acusen el Govern de prendre decisions equivocades i contradictòries i denuncien un greuge comparatiu amb el sector...