economia

L’arribada de turistes internacionals a les Balears davallà un 98,5% el passat mes de juny

A la zona de Cala Millor només un 35% de la plata hotelera ha obert aquest estiu


Les repercussions al sector turístic de la situació sanitària són més que evidents. L’arribada de turistes internacionals a les Balears el passat mes de juny davallà prop d’un 99%, respecte del mateix mes de 2019, segons les dades de Frontur. Aquests visitants hi van gastar 27 milions d’euros, això són 2.119 milions d’euros manco que la despesa de l’any anterior.

L’enquesta de moviments turístics en fronteres, Frontur, és clara: el juny han arribat poc més de 28.300 turistes estrangers, la majoria dels quals alemanys. Això suposa una pèrdua molt superior als dos milions de visitants i un 98,6% manco que el mateix mes de l’any passat. De fet, el juny de 2019 hi van venir més de 2 milions 65.000 turistes. Pel que fa a la despesa que els visitants estrangers han fet durant el mes de juny, la davallada també ha estat sense precedents. Durant aquest mes només han deixat 27 milions d’euros al sector turístic de les Balears, quan l’any passat la despesa va ser de 2.146 milions. Això és una davallada de 2.119 milions, la qual cosa es tradueix en una contracció del 98,7 per cent, segons dades de l’enquesta de despesa turística, Egatur.

Turisme al Llevant de Mallorca

A la zona de Cala Millor només un 35% de la plata hotelera ha obert aquest estiu. El percentatge d’ocupació durant el mes de juliol també ha estat del 35% i les expectatives pel mes d’agot no són gaire esperançadores. De fet, alguns hotels ja han tancat. La davallada del volum de turistes a la zona també afecta de ple a l’oferta complementària. Botigues, de roba, lloguer de cotxes, bicicletes o motos, restaurants, o taxistes entre d’altres tenen molta manco feina aquest estiu. El sector, en general, viu amb la incertesa de no saber ni quan ni com acabarà la temporada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex

Preacord i seguiment del 100% de la vaga de neteja, segons CC.OO

L'endemà de l'inici de les aturades a tot Menorca i gran part de Mallorca, a excepció de Palma, Calvià, Sóller i Pollença, CC.OO....