X

L’arribada de turistes situa Balears al capdavant del consum energètic

És una de les conclusions que els ponents de l'Assemblea Ciutadana pel Clima ha presentat als seixanta ciutadans que hi participen

03/12/2022

L’arribada de turistes situa Balears al capdavant del consum energètic

Segona sessió de l’Assemblea Ciutadana pel Clima amb la producció d’energia d’eix central de les exposicions dels experts que hi prenen la paraula i que apunten, entre d’altres, la necessitat de replantejar la mobilitat terrestre i també el model turístic. El sector serveis és al punt de mira perquè segons tots els informes Balears és a la cima dels índexs de consum d’energia per habitant. En aquest sentit, el doctor en enginyeria i professor de la Universitat del País Basc, Aitor Urresti, ha afirmat que “Balears ha de replantejar el seu sistema energètic si vol reduir les emissions”.

A la sessió, també hi han participat la directora d’Energia i Persones d’Ecodes, Cecilia Foronda i l’advocada especialitzada en dret ambiental, Miquela Grimalt que ha assenyalat que “si no reduïm l’any 2050 caldrien gairebé tres planetes com la Terra per a proporcionar els recursos naturals necessaris per a mantenir la manera actual de viure”.

Com fer font a la pobresa energètica serà una altra de les qüestions que s’exposaran als seixanta ciutadans encarregats d’elaborar les propostes. L’objectiu és frenar un model que, asseguren els ponents, és del tot insostenible. La tercera sessió de l’Assemblea serà després de Nadal amb el mateix format d’anonimat dels participants. El Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca s’han compromès a complir les iniciatives que surtin de l’Assemblea, amb un suport del 90%.

03/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT