economia

L’arribada de visitants depen de com es comuniqui la gestió de la pandèmia

Podrien canviar de destinació si atribueixen als gestors de l'indret on van la culpa de la situació sanitària


Si els turistes pensen que un Govern o una destinació concreta no prenen les mesures necessàries contra el coronavirus o no hi ha controls suficients, aquests podrien decidir no venir, tant ara com en el futur. És una de les conclusions principals d’un estudi internacional amb participació balear, que ha analitzat la percepció del risc de la covid-19 i les tendències de viatges. La directora de l’Escola de Turisme de Balears Felipe Moreno, María José Moreno, ha explicat que “si veim que un Govern autonòmic no ha controlat suficient la propagació o que les empreses no han estat capaces de seguir les recomanacions de l’OMS”, afectaria a la intenció de viatge.

La por davant el coronavirus i les restriccions estan al darrere de l’aturada de vendes a les agències de viatges. La patronal ha explicat que només venen viatges interilles i alguns a la península, bàsicament per motius familiars.

El president d’AVIBA, Xisco Mulet, ha afirmat que “aquesta incertesa incomoda a la gent” i que “la gent és reticent” si han de viatjar a un lloc i veuen als mitjans de comunicació que hi ha contagis. Els experts han assegurat que ara és fonamental que les destinacions turístiques comuniquin bé i generin confiança entre els potencials visitants. Però la informació donada ha de ser veraç.

La directora de l’Escola de Turisme de Balears Felipe Moreno ha afirmat que és fonamental comunicar fora que “realment s’estan fent complir les normes”. Moreno ha explicat que els turistes que solen venir cada estiu podrien canviar de destinació si atribueixen als gestors de l’indret on van la culpa de la situació sanitària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La sentència del TC sobre la plusvàlua obre la via a reclamacions als ajuntaments

El Col·legi de Gestors recomana presentar recursos davant els consistoris per les liquidacions pendents de l'impost

Álvarez (UGT): “Els sindicats serem com a una roca. Si no hi ha acord per derogar la reforma laboral, no firmarem”

El secretari general d'UGT ha assegurat que els sindicats són flexibles, però contundents, pel que fa a la negociació per...

L’edifici de Sa Tanca, l’antic centre comercial abandonat de Sant Lluís, ja és municipal

A partir d'aquí, comença un nou procés per decidir els futurs usos de la construcció