CIèNCIA I TECNOLOGIA

L’artista Amparo Sard torna a ARCO i a Berlín amb art digital tàctil

L'obra de Sard juga amb la incongruència que es genera quan veim que les imatges digitals se senten reals gràcies al tacte del braç hàptic


L’artista Amparo Sard ha tornat a dur a ARCO i a una galeria de Berlín, l’art amb NFT hàptics, art digital tàctil. Una tècnica que s’ha inventat aquí mateix a Mallorca i que ha tornat a la fira per segon any consecutiu però més desenvolupada.

El que en un principi era una eina perquè els estudiants d’Odontologia practicassin intervencions, es va convertir en això. Una eina que permet escanejar figures físiques i manipular-les digitalment sentint en tot moment el tacte de la figura a través del braç hàptic.

Aquest és un autoretrat de l’artista que enguany s’ha presentat a ARCO de manera física i digital. I aquest NFT que es mostra en forma de videojoc anomenat ‘Matar a la artista’, ha estat exposada recentment a Berlín. Aquí, l’espectador ha d’emprar el braç hàptic per assassinar les figures que representen la mateixa Amparo.

L’obra de Sard juga amb la incongruència que es genera quan veim que les imatges digitals se senten reals gràcies al tacte del braç hàptic. Tot per denunciar la falta de sensibilitat i, atenció, a l’hora de percebre imatges a través de pantalles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |