IB3 Cultura

L’artista mallorquí, Guillem March, dibuixant oficial de la primera sèrie regular del còmic “Joker”

A partir del 9 de març, l'obra d'un dels creadors illencs més internacionals s'exhibirà als Estats Units

El dibuixant mallorquí, Guillem March, al seu estudi.


Fins fa poques setmanes hem pogut veure el seu traç inconfusible en els més de 130 originals de dibuixos a l’exposició “Karmen i altres muses”, a la sala d’exposicions de la Misericòrdia de Palma. A partir d’aquest mes de març l’obra d’un dels artistes mallorquins més internacionals, Guillem March, s’exhibirà als Estats Units. A IB3 Ràdio, hem parlat avui amb el dibuixant, abans que l’editorial nord-americana “DC Comics” llanci la primera sèrie regular de “JoKer”, on March n’ha imprès el seu estil dinàmic i fluid

Ja hi ha data oficial de llançament, serà dimarts 9 de març a tots els establiments especialitzats de Nord-amèrica. Val a dir que l’editorial ja va intentar publicar una sèrie en els anys 70, sense gaire èxit. March ha estat elegit com a dibuixant oficial del pallasso criminal, molt popular arran de la pel·lícula protagonitzada per Joaquin Phoenix. Assegura que dibuixar superherois per editorials reconegudes de còmics és una de les maneres més solvents de guanyar-se la vida com a creador d’històries.

Tot i que al dibuixant, li passen els guions de Joker des de l’editorial dels Estats Units, ell assegura que manté la seva essència. La defineix com a de traços “dinàmics i fluids alhora”.

A més, March reafirma la presència americana amb la publicació de la seva novel·la gràfica “Karmen”. Es tracta d’un volum de 150 pàgines publicat per “Image Comics”, una de les editorials amb més renom als EUA. Serà a les llibreries nord-americanes, a partir del 10 de març, just un dia després de la publicació de “Joker” En aquest aplec, March és alhora el guionista i el dibuixant. Es tracta d’una història sobre “temes profunds que succeeix a Palma”, d’on és Guillem March.

Les edicions franceses i espanyoles -Norma Editorial- ja tenen una segona edició.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Què llegeixen els joves?

Triomfen la fantasia i la ciència ficció, i ara, amb les xarxes socials, molts comencen a llegir poesia

‘Turista Zero’, el cinquè poemari d’Agnès Llobet

Un passeig poètic per Platja de Palma

Metafísica tecnològica, arts visuals i arts sonores

Enric Socias mostra algunes de les seves creacions aquest dissabte a l'Espai Sant Marc de Sineu

Nina Perssons, primera confirmació del ContrastMallorca

Perssons, cantant de The Cardigans, estarà acompanyada del músic Martin Hederos