X

L’Arxiu Oral de Mallorca retorna al present la memòria del passat

Tècnics de la Fundació Mallorca Literària enregistren aquests dies cançons antigues cantades per dues pageses manacorines

25/03/2024

L’Arxiu Oral de Mallorca retorna al present la memòria del passat

Margalida Fullana, de 88 anys, i Benvinguda Parera, de 92, es coneixen des de fa 70 anys. Encara passen temps juntes, i recorden amb nostàlgia la seva època de pagesia. “Per nosaltres era una festa grossa, era l’únic divertiment que teníem”, diu Benvinguda. “No coneixíem res pus”, hi afegeix Margalida.

Elles mantenen vives les cançons que feien sonar de joves. I en reivindiquen la protecció. Per això, neix l’Arxiu Oral de Mallorca. Una iniciativa que, des del 2017, enregistra en vídeo tradicions sonores d’arreu de l’illa. Paula Girart, tècnica d’Arxiu de la Fundació Mallorca Literària, remarca que és important “conservar i emmagatzemar tot això”, perquè aporta molta informació sobre el passat i sobre “com ha canviat Mallorca durant tot aquest temps”. Esperen que l’Arxiu estigui disponible per a tothom cap a finals d’any. Un projecte viu, que retorna al present la memòria del passat.

25/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris