Las Palmas acaba amb el somni del Manacor a la Copa gràcies a tres dianes a la segona part

Gran primera meitat del Manacor que ha tengut tres ocasions i mereixia arribar al descans amb avantatge al marcador. Araújo, Moleiro i Pau Ferrer firmen els gols canaris.

31/10/2023

14

La setmana que ve es compliran 23 anys des que un equip de Primera Divisió va visitar per darrera vegada Na Capellera en partit oficial. Abans ho havia fet el Mallorca. L’equip ja no existeix, el CD Logronyès, i en aquell equip manacorí hi jugava un tal Rafel Nadal. 23 anys després (quasi), el seu nebot, Rafel Nadal, ha fet el servei d’honor abans del partit entre el CD Manacor i Las Palmas, la tercera visita al camp d’un equip de la màxima categoria.

A diferència d’aquella ocasió, aquesta eliminatòria era a partit únic i es podia pensar que la dosi d’emoció i d’equilibri podia ser major. I el Manacor ha aconseguit preocupar a Las Palmas. Els de Jaume Mut han fet una primera part sensacional. S’han mostrat com un equip pacient i ordenat sense pilota, amb una estructura defensiva molt sòlida. I a més, totes les ocasions de la primera meitat han estat seves. La possessió ha estat de Las Palmas a la primera part de la funció, però qui mereixia guanyar era el Manacor. Alberto Pareja ha inaugurat la secció d’oportunitats  amb un mà a mà amb el porter visitant que evita la diana però la pilota topa amb un defensa i surt per línia de fons. A la següent jugada, al córner, és Albert Sastre qui frega el gol. Li arriba la pilota  a la frontal de l’àrea i el seu xut suau surt desviat per ben poc. I és de nou Pareja qui té el gol, ara no a les botes sinó al cap. Pilota que penja des de banda dreta Joan Marí i al segon pal remata Pareja abaix on Aarón Escandell aconsegueix arribar i evitar la diana. Extraordinària primera part del Manacor que no ha rebut cap ocasió de tot un equip de Primera Divisió als primers 45 minuts.

A la segona part, s’esperava que García Pimienta agafàs jugadors de la primera unitat per tractar de superar els manacorins, la incògnita era si els homes de Jaume Mut, després de córrer molt de temps darrera la pilota, podrien aguantar el ritme a la represa. La jove promesa Moleiro, diuen que l’hereu de Pedri, ha botat a la gespa després del descans. Per part del Manacor, ho ha fet el porter Elías, un futbolista castigat per les lesions que ha jugat a les categories inferiors del Reial Mallorca i del Reial Madrid. I als tres minuts, el binissalemer s’exhibeix amb una gran aturada. Rematada de Sory Kaba després d’un córner i entre Elías i el pal eviten el primer gol de la nit. Aquesta ha estat la millor, de fet la primera, ocasió del conjunt canari en 50 minuts. Las Palmas ha començat molt més incisiva. Ha donat verticalitat a la seva possessió i ha fet patir al Manacor. En resum, els de García Pimienta s’han començat a mostrar com un equip de Primera Divisió.

Al minut 68, el Manacor desperta del somni amb el gol de Las Palmas.  Internada de Julián Araújo, l’ex de la UD Eivissa Cristian Herrera li fa una passada en profunditat i el lateral propietat del Barça fa un gran gol quan ja quedava sense angle i trepitjava la línia de fons. A partir d’aquí les cames ja han començat a fallar, també la fe i la il·lusió i Las Palmas s’ha fet amb el partit amb la tranquilitat que els ha donat el gol.

I després d’una gran jugada combinada ha arribat la sentència fabricada per dos jugadors sortits des de la banqueta. Bona deixada del jugador del planter Pau Ferrer i Moleiro amb un gran xut firma el 0-2. Era el minut 76. Deu minuts més tard,  els assistens de les dues primeres dianes fabriquen la tercera. Assistència de Cristian Herrera, segona de la nit, i Pau Ferrer completa el seu debut somiat amb el primer equip amb una gran rematada. Molts bons minuts d’aquest davanter de Benicarló, màxim golejador del grup canari de la Tercera Divisió.

En tot cas, bona imatge del Manacor que ha pagat el peatge de no  poder haver convertit en gol cap de les tres clares ocasions de la primera meitat. La qualitat i l’efectivitat d’un equip de Primera Divisió s’ha fet palesa a la segona part en què Las Palmas s’ha tret el bitllet cap a la següent eliminatòria de Copa del Rei.