X

L’assentament il·legal de Can Rova serà desallotjat el pròxim 10 de juliol

Al terreny s'hi lloga sòl per a caravanes i tendes de campanya, habitacions en condicions infrahumanes i espai per a emmagatzemar maquinària pesant i material de construcció

27/05/2024

L’assentament il·legal de Can Rova serà desallotjat el pròxim 10 de juliol

El Jutjat de Primera Instància número 5 d’Eivissa ha fixat el desallotjament de l’assentament il·legal de Can Rova pel dia 10 de juliol a les 12.00 hores. El terreny és propietat de sis germans, tot i que només un d’ells gestiona l’assentament il·legal amb oposició de la resta.

Segons informa l’agènia Efe, la sentència de l’Audiència de Palma dictada el passat mes de març constata que el demandat ocupa la finca sense comptar amb el títol que justifiqui aquesta ocupació. Els demandants, els seus cinc germans, consideren que està fent un ús abusiu que es manifesta en la realització d’activitats il·legals i fins i tot perilloses. La sentència també apunta que en cap moment ha existit un acord previ dels copropietaris, és a dir, de la resta de germans.

La decisió judicial també fa referència a les activitats sense llicència de l’ocupant que li reporten un benefici econòmic il·lícit i exclusiu al demandat. Entre aquestes activitats cita el lloguer del sòl per a caravanes i tendes de campanya, d’habitacions en condicions infrahumanes i lloguer d’espai per a emmagatzemar maquinària pesant i material de construcció, segons la declaració d’un dels testimonis. Recordem que el Govern ha anunciat l’obertura d’un expedient sancionador al demandat després d’una inspecció a la qual es va constatar que estava cobrant el lloguer a 70 infrahabitatges instal·lats al terreny. Entre els residents hi ha una desena de famílies vulnerables amb menors a càrrec que atenen els Serveis Municipals.

Notícies relacionades >

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT