societat

L’assessoria jurídica de l’Ajuntament de Marratxí multiplica per 10 els usuaris

El servei va néixer per atendre casos relacionats amb l'habitatge, però darrerament també dona consell per demanar ajudes estatals i autonòmiques


L’assessoria jurídica gratuïta de l’Ajuntament de Marratxí va multiplicar per 10 els usuaris el 2020. El servei va néixer per atendre casos relacionats amb l’habitatge, però darrerament també assessora per demanar ajudes estatals i autonòmiques. Calvià és un dels pocs consistoris que té també una oficina similar.

Molta gent que pateix els efectes de la nova crisi econòmica es pot acollir a ajudes com la renda bàsica universal o les moratòries hipotecàries. Però fer les sol·licituds no està a l’abast de tothom.

L’Ajuntament de Marratxí va contractar el misser Víctor Cornell fa quatre anys per fer assessorament jurídic gratuït. Primer, funcionava pràcticament com una oficina antidesnonaments. Negociant entre les parts, ja se n’han evitat uns quaranta.

La pandèmia ha obligat a adaptar el servei i també a atendre més usuaris. El consistori calcula que s’han multiplicat per 10. En el 2020 han estat un centenar cada mes. Un increment paral·lel al de Serveis Socials en general.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers immunitzats contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26 treballadors. Fins ara a les Pitiüses han rebut la primera...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin