X

L’assessoria jurídica de l’Ajuntament de Marratxí multiplica per 10 els usuaris

El servei va néixer per atendre casos relacionats amb l'habitatge, però darrerament també dona consell per demanar ajudes estatals i autonòmiques

10/01/2021

Ajuntament de Marratxí

Redacció

L’assessoria jurídica gratuïta de l’Ajuntament de Marratxí va multiplicar per 10 els usuaris el 2020. El servei va néixer per atendre casos relacionats amb l’habitatge, però darrerament també assessora per demanar ajudes estatals i autonòmiques. Calvià és un dels pocs consistoris que té també una oficina similar.

Molta gent que pateix els efectes de la nova crisi econòmica es pot acollir a ajudes com la renda bàsica universal o les moratòries hipotecàries. Però fer les sol·licituds no està a l’abast de tothom.

L’Ajuntament de Marratxí va contractar el misser Víctor Cornell fa quatre anys per fer assessorament jurídic gratuït. Primer, funcionava pràcticament com una oficina antidesnonaments. Negociant entre les parts, ja se n’han evitat uns quaranta.

La pandèmia ha obligat a adaptar el servei i també a atendre més usuaris. El consistori calcula que s’han multiplicat per 10. En el 2020 han estat un centenar cada mes. Un increment paral·lel al de Serveis Socials en general.

10/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris