X

L’Assocació Espanyola contra el Càncer s’aboca en el Dia Internacional del Voluntariat

"Els voluntaris són un suport emocional i psicològic molt important en un procés tan dur com el que vivim", explica una de les persones afectada per la malaltia

05/12/2022

L’Assocació Espanyola contra el Càncer s’aboca en el Dia Internacional del Voluntariat

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, celebrat cada 5 de desembre, voluntàries de l’Associació Espanyola contra el Càncer han decorat, amb motius nadalencs, la planta d’oncologia i els hospitals de dia de Son Espases i Son Llàtzer. Decoració que han dut a terme als tallers organitzats a la seu de l’associació. “L’any 2020, em van detectar un càncer, i ara soc voluntària perquè mai no podré agrair suficientment el que l’associació va fer per a mi”, diu una de les voluntàries.

L’associació compta amb uns 900 voluntaris que donen suport als malalts de càncer i a les seves famílies, tant als hospitals com als domicilis. D’altres fan tasques administratives, de prevenció i cerca de recursos. “Són un suport emocional i psicològic molt important en un procés tan dur com el que vivim”, explica una dona afectada per la malaltia.

Jaime Bellido, vicepresident de l’Associació Espanyola contra el Càncer, assegura que els voluntaris són “la columna vertebral” de l’associació. Així mateix, l’associació no ha detectat cap minva en el nombre de voluntaris durant els darrers anys, més aviat al contrari: consideren que la xifra va en augment.

05/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris