societat

L’associació arqueològica Martí Bella restaura dues barraques des Pinaret de Ciutadella

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera visita guiada a l'indret 

L%27associaci%C3%B3+arqueol%C3%B2gica+Mart%C3%AD+Bella+restaura+dues+barraques+des+Pinaret+de+Ciutadella

La construcció de pedra en sec, Patrimoni de la Humanitat des de finals de 2018, té al municipi de Ciutadella molts exemples, com les barraques, construïdes per donar redòs als ramats d’ovelles. L’associació arqueològica Martí Bella de Ciutadella n’ha restaurat dues que ja es poden visitar a la finca municipal es Pinaret.

Les barraques, escampades enmig del camp, són algunes de les imatges més impactants del paisatge menorquí. La major part es troben al ponent de Menorca i es remunten als segles XIX i XX.

N’hi ha que encara s’utilitzen, però d’altres han quedat com un vestigi de la cultura etnològica de la pedra en sec, amb formes que determinen la tècnica de construcció emprada. Les barraques des Pinaret es trobaven en molt mal estat i amenaçaven perill per als usuaris de la finca municipal des Pinaret.

L’Ajuntament va decidir restaurar-les amb l’ajuda dels voluntaris del projecte Gibet de l’Associació històrico-arqueològica Martí i Bella. Dos anys de feines de restauració, que van coincidir amb la celebració del XVI Congrés Internacional de la Pedra en Sec, on diferents persones expertes en la construcció de pedra en sec, vingudes d’arreu del món, van treballar durant cinc dies en la restauració.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera visita guiada a les barraques ja restaurades, però les feines dels voluntaris encara no han acabat. L’objectiu és restaurar-ne dues més que hi ha a la zona.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es prohibeix fer ERTO’s als centres de dia i residències de persones majors o dependents

Ho estableix el Reial decret llei de mesures complementàries en l'àmbit laboral per pal·liar els efectes de la crisi del...

Quatre noves defuncions eleven a 30 els morts per coronavirus a Balears

Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, a Balears hi ha 862 casos confirmats de Covid-19, 107 més que...

Diari de l’estat d’alarma: Jornada 14: El focus posat en les residències

Quatre noves defuncions eleven ja a 30 els morts per coronavirus a Balears {rela} Tota la informació sobre el coronavirus{rela}7...

El Consell proposa allotjar malalts a l’hotel Sur Menorca i sensesostre a l’alberg de sa Vinyeta

Amplia les ajudes socials a les famílies i col.lectius més afectats per la pandèmia