X

L’Associació Balear de la Malaltia de Huntington celebra el seu 25è aniversari

Aquest mes de maig els pacients d'aquesta malaltia rara són els protagonistes de la campanya d'IB3 'Tots donam una mà'

19/05/2023

L’Associació Balear de la Malaltia de Huntington celebra el seu 25è aniversari

Redacció

La malaltia de Huntington és una malaltia neuropsiquiàtrica que perjudica la capacitat motora i cognitiva del pacient. És hereditària i sol aparèixer entre els 35 i 55 anys. Considerada una malaltia rara, afecta 1 de cada 10.000 persones arreu del món. A Espanya, n’hi ha diagnosticades 4.000.

Amb motiu del seu 25è aniversari, l’Associació Balear de la malaltia de Huntington ha volgut retre homenatge al doctor Faustino Díaz per la seva participació activa en la investigació de la malaltia. A partir d’aquest divendres, així mateix, un carrer del Parc Sanitari Bons Aires durà el seu nom.

L’Associació Balear de la malaltia de Huntington ofereix una atenció integral i especialitzada als seus usuaris, que inclou assessorament social i psicològic o rehabilitació. Atén un centenar de persones, però la mateixa associació assegura que el nombre d’afectats en podria ser el doble.

Precisament, aquest mes de maig, els protagonistes de la campanya d’IB3 ‘Tots donam una mà’ són els pacients d’aquesta malaltia.

19/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris