mallorca

L’Associació d’Agroturisme de les Balears calcula que el 85% dels establiments rurals de Mallorca romanen tancats


L’Associació d’Agroturisme de les Balears calcula que el 85% dels establiments rurals de Mallorca romanen tancats. Només a l’illa hi ha 200 hotels de turisme interior i 180 agroturismes. L’associació demana una rebaixa en les taxes, ja que diuen que no hi ha clients

El president de l’Associació d’Agroturisme de les Balears, Miquel Artigues, assegura que la situació del sector és crítica. Hi ha establiments que només han tengut reserves durant els mesos de juny i juliol, però només amb un 50% de l’ocupació. Artigues reivindica als ajuntaments una rebaixa de les taxes, com la del fems, ja que diu que no hi ha clients per haver de pagar aquest servei.

Precisament, fa una crida als empresaris del sector per a unir-se a l’associació per fer força i lluitar per les millores del sector. Diu que si la situació no canvia, hi haurà molts d’establiments que tancaran definitivament les portes.

Un dels municipis de l’illa que s’ha vist greument afectat és Porreres, amb una desena d’establiments de turisme d’interior. La batlessa, Xisca Mora, lamenta que la majoria només han pogut obrir dos mesos aquest estiu. Aquesta manca de turisme, arran de la pandèmia, també ha perjudicat el lloguer vacacional. Un sector que potenciava l’economia del poble, afirma Mora, com per exemple el comerç local.

De fet, davant la situació de crisi del sector, alguns dels agroturismes i hotels rurals són a la venda a través del portal immobiliari ThinkSpain. En aquest web es poden trobar a la venda una vintena de finques i cases rurals. Estan situades a diferents indrets de l’illa, com Puigpunyent, Valldemossa, Marratxinet i Santa Maria del Camí. La més cara, la de Puigpunyent, surt a la venda per un preu de 26 milions i mig d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El tramvia connectarà en un futur Palma amb Son Espases en 15 minuts

Tendrà 9 aturades i bona part del traçat coincidirà amb el recorregut del Tren de Sóller

Continua sense trobar-se el cos de l’home presumptament assassinat a una finca de Binissalem

Investiguen la desaparició del binissalemer Antoni Llabrés des del passat mes d'agost

S’avancen les Matines de la Catedral de Mallorca a les 7 del vespre

Es podrà seguir en directe a través del web de la Catedral o en diferit per IB3 Televisió

Aprovats de manera inicial els pressuposts del Consell de Mallorca per al 2021

L'equip de Govern diu que són els més socials de la història