societat

L’Associació de Famílies Monoparentals reclamen que se´ls reconegui

Volen descomptes com els que tenen les famílies nombroses

L%27Associaci%C3%B3+de+Fam%C3%ADlies+Monoparentals+reclamen+que+se%C2%B4ls+reconegui

Fa dos anys que un grup de dones creà l’Associació de Famílies Monoparentals de les Balears, des de llavors es reuneixen cada mes i treballen per aconseguir descomptes, com els que tenen les famílies nombroses. Volen que se’ls reconeguin els esforços que fan per tirar endavant els seus fills. A Espanya al 2017 hi havia un milió 800 mil llars monoparentals.

A poc a poc es reconeixen els seus drets, però asseguren que encara no tenen els mateixos avantatges que altres famílies. Sí que per aquest curs escolar han aconseguit un punt a l’hora de matricular els seus fills a l’escola. Una fita molt important, diuen.

Però voldrien descomptes com els que ja tenen les famílies nombroses. Elles o ells, tots sols es fan càrrec de les criatures.

FAMOIB, que és com s’anomena l’associació, disposa d’un centenar de mares, i també qualque pare. Cada mes es reuneixen i expressen les seves inquietuds i necessitats. Enguany a la declaració de la renda s’han pogut desgravar alguna activitat dels nins.

Altres èxits que han aconseguit: estan exemptes de ser a una mesa electoral o a un tribunal d’oposicions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)

També es flexibilitzen les visites a les residències d'ancians per permetre, independentment de la situació sanitària del centre i per...

L’Oficina Anticorrupció detecta un ús abusiu de la contractació d’emergència en la compra pública de material sanitari durant la pandèmia

Després d'una extensa investigació, l'entitat també conclou que s'han adjudicat més de 10 milions d'euros a empresaris que tenen relacions...

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació