SOCIETAT

L’Associació de Joves Arquitectes tem una “pilotada urbanística” a Son Busquets


Son Buquets disposa de 25.000 metres quadrats de naus i hangars que podrien esdevenir escoles, poliesportius o biblioteques. Una proposta que els veïnats demanen fa més de dues dècades i que pot fer-se realitat sense ensorrar el que hi ha hagut fins ara.

Després d’anys de negociacions, el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) és a punt de veure la llum, però l’Ajuntament de Palma encara no l’ha aprovat definitivament. Aquest pla urbanístic ha de permetre aixecar més de 800 vivendes i altres equipaments. Aquest retràs és però, pels joves arquitectes, un bri d’esperança.

Actualment, l’Estat negocia amb el Govern el preu de traspàs del quarter. L’executiu balear treballa perquè les vivendes siguin 100% de protecció oficial per evitar que es puguin comercialitzar. Els joves arquitectes, però, temen que fer-hi pisos impliqui, en un futur, una oportunitat per a especular amb el sòl i que donaria peu a una gran “pilotada urbanística”.

El concurs d’idees vol reutilitzar un dels espais sense urbanitzar més extensos de Palma i acabar amb l’abandó que s’hi instal·là ja fa disset anys. Recolzen la proposta el Col·legi d’Arquitectes, l’Escola de Disseny balear o la Universitat Politècnica de Catalunya. El guanyador rebrà un premi valorat en 1000 euros, en 500 el segon i en 200 el tercer.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |