menorca

L’Associació d’Habitatges Turístics d’Eivissa xifra en 18 milions les pèrdues fins a maig

L'entitat aposta per fer campanyes per allargar la temporada i incentivar els canvis de reserva del principi de temporada als mesos d'octubre i novembre


L’Associació d’Habitatges Turístics d’Eivissa ha xifrat les pèrdues per al sector, amb els seus 3.200 habitatges legalitzats, en uns 18 milions d’euros en relació a l’abril i al maig d’enguany. Aquestes pèrdues podrien suposar el 35 per cent de la seva facturació anual.

L’AVAT ha remarcat que Eivissa i Balears, segons indiquen alguns estudis, seran de les destinacions més exposades a la recessió econòmica mundial generada pel coronavirus a causa de la dependència directa del turisme i a la problemàtica de la connectivitat.

Segons han afegit, es produirà un canvi en els hàbits de les persones a l’hora de relacionar-se i “un dels sectors que es veurà més afectat d’una manera molt significativa serà el turisme”. Davant això, les pèrdues econòmiques a nivell mundial seran “molt elevades i difícils encara de quantificar amb exactitud”.

En relació al mes de juny, AVAT ha explicat que “no és improbable” que calgui sumar més pèrdues, per la qual cosa aquestes ascendirien als 31,5 milions d’euros.

L’associació ha lamentat també les pèrdues que registrarà l’oferta complementària. Així i tot, AVAT ha volgut “veure la llum al final del túnel” i destacar que la professionalització del sector els porta a poder afirmar que estan “preparats” perquè els seus associats propietaris i comercialitzadors pugui tornar a obrir de nou les seves portes.

AVAT també ha afirmat que estan treballant en uns protocols que garanteixin l’absoluta desinfecció, neteja i confort de les viles, transmetent així un missatge de tranquil·litat i seguretat.

A més, ha destacat la importància que tots els integrants del sector mostrin la seva capacitat d’adaptació i flexibilitat per afrontar i superar la situació actual. Entre altres actuacions, ha apostat ja per campanyes per allargar la temporada, incentivant els canvis de reserva del principi de temporada als mesos d’octubre i novembre.

El col·lectiu ha finalitzat explicant que estan fomentant entre les seves associats campanyes de flexibilització de les condicions de reserva i cancel·lació a fi d’oferir el major nombre de facilitats.


La sortida de la crisi econòmica originada pel coronavirus serà més difícil per a les Illes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ponç Pons publica ‘Els ullastres de Manhattan’, un dietari entre el viatge i l’enyor

Alterna la narració sobre l'estada del poeta a Nova York el 2007 amb una història de Menorca en vers

El CSIF avisa que és “impossible” mantenir la distància de seguretat als Jutjats de Ciutadella

La greu manca d'espai a l'edifici també obliga a guardar expedients als lavabos i passadissos

Maó posa les dues primeres multes a Menorca per incompliments a les terrasses

Salut alerta que l'excessiva relaxació dels ciutadans en els moments d'oci pot tenir conseqüències

Menorca, illa d’ACB

Fa 15 anys per primera vegada en la història un equip de les nostres Illes ascendia a la màxima categoria del bàsquet espanyol