X

L’Associació espanyola d’economia digital portarà la Llei turística a la Comissió Europea

Consideren que contravé la directiva comunitària en comerç electrònic

23/10/2017

L’Associació espanyola d’economia digital portarà la Llei turística a la Comissió Europea

Les plataformes com AirBnb o Homeaway no han d’actuar de policies. En aquests termes s’expressaven dilluns representants de l’Associació Espanyola d’Economia Digital. Presentaran una queixa davant la Comissió Europea per la modificació de la Llei turística balear. Consideren que contravé la normativa comunitària de comerç electrònic, on s’eximeix les plataformes comercialitzadores de qualsevol responsabilitat sobre la informació que es transmet.

Al congrés també s’ha parlat del repunt significatiu que s’ha registrat a l’illa aquest estiu en estafes per Internet de lloguers vacacionals. Segons han explicat agents de la policia i de la guàrdia civil, són perpetrades en gran part per màfies de països de l’Est que pengen anuncis de lloguer turístic d’habitatges inexistents.

Finalment, representants del Ministeri de Turisme han anunciat que exigirà als portals d’Internet de lloguer turístic que comuniquin la identitat dels propietaris, així com dels ingressos que reben per la seva funció d’intermediaris.

23/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris