L’atur del mes de març s’ha reduït un 5,6 per cent a les Illes respecte del febrer

L'atur del mes de març s'ha reduït un 5,6 per cent a les Illes respecte del febrer. Però per primera vegada, des de l'any 2012, augmenta en comparació anual. Ho fa un 2 per cent. Tant el govern com els agents socials ho atribueixen al retard de les contractacions del sector turístic pel calendari de la Setmana Santa

L%27atur+del+mes+de+mar%C3%A7+s%27ha+redu%C3%AFt+un+5%2C6+per+cent+a+les+Illes+respecte+del+febrer

L’atur del mes de març ha romput la tendència en què s’havia instal·lat des del 2012. Amb 54.700 desocupats, el nombre ha crescut un 1,92 per cent a les Illes respecte de l’any passat i és l’única Comunitat Autònoma on això passa. En canvi, l’atur ha minvat en 3.600 persones i més d’un 5 per cent respecte del febrer, la taxa més alta del país.

Tant el Govern com els agents socials atribueixen l’increment interanual de l’atur a què la Setmana Santa enguany és a final d’abril, i que per tant moltes contractacions s’han endarrerit. L’executiu també ho explica per la incorporació al seu lloc de treball de milers de fixos discontinus que no computen estadísticament com a desocupats, i destaca que la taxa d’atur continua reduint-se.

Els treballadors afiliats a la Seguretat Social ja són uns 458.000, un rècord per al mes de març. Les afiliacions s’incrementen tant en còmput mensual, amb un 5,6 per cent més, com interanualment, amb una pujada del 2 per cent.

Els sindicats valoren que s’augmenti la contractació indefinida, però critiquen que no s’aconsegueix sortir de l’estacionalitat.

La patronal CAEB alerta que la creació d’ocupació s’està desaccelerant i demana mesures per impulsar la competitivitat empresarial.

La meitat dels 54.000 aturats de les Balears no cobren en aquests moments cap tipus de prestació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Marcelino anuncia rotacions i avisa dels perills de la UD Eivissa

L'Athletic ja és a Eivissa. Hi ha viatjat amb totes les seves estrelles, excepte Íñigo Martínez

Joe Biden ja és el 46è president dels Estats Units i en el seu discurs ha apel·lat a la pau

També ha jurat el seu càrrec Kamala Harris, la primera vicepresidenta dels Estats Units