SOCIETAT

L’atur entre els joves qualificats creix un 17% a Menorca respecte a l’any 2019

El Consell orienta -cada any- el futur de 90 d'ells que volen crear la seva pròpia empresa


Creix prop d’un 20% l’atur entre els joves qualificats menorquins en comparació a l’any 2019, abans de la pandèmia. El Consell, des de l’any 2017, orienta -cada any- el futur de 90 d’ells que volen crear la seva pròpia empresa.

Menorca té en aquests moments una taxa d’atur superior a la del 2019, el darrer any de normalitat. La situació al mercat laboral millora respecte a l’any passat, però continua afectat per la crisi sanitària i econòmica, i el percentatge de desocupats augmenta, fins i tot, entre les persones amb estudis, que creix un 17%. Un augment que fa pujar d’una manera encara més pronunciada -prop d’un 30%- la xifra dels demandants d’ocupació, que inclou també treballadors ocupats, però que no deixen de cercar una feina, possiblement, més d’acord amb el seu nivell de formació.

Entre els treballadors qualificats, la majoria són joves que, en alguns casos, cerquen alternatives a la falta de sortides laborals. Decideixen emprendre o crear les seves pròpies empreses, però per aquesta via també es topen amb barreres.

El servei integral d’orientació laboral exclusiu per a joves d’entre 16 i 29 anys del Consell de Menorca ja ha atès enguany més de 70 persones amb dificultats per accedir a un lloc de feina estable. D’ençà que es va posar en marxa, el 2017, s’atenen de mitjana 90 usuaris cada any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |