X

L’Audiència demana a la Policia informació sobre el membre de La Manada que va demanar passaport

La Fiscalia com el govern de Navarra van demanar dijous el seu ingrés a la presó en apreciar risc de fugida

29/06/2018

L’Audiència demana a la Policia informació sobre el membre de La Manada que va demanar passaport

La secció segona de l’Audiència de Navarra, que va jutjar La Manada, ha requerit al Cap Superior de Policia Nacional d’Andalusia Occidental i a l’oficina de passaport i DNI de Tablada (Sevilla) perquè “immediatament” l’informin sobre la presència del guàrdia civil condemnat en aquesta causa en aquestes dependències.

Una vegada conegut que el guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero, condemnat a nou anys de presó per abusos sexual a una jove en els Sanfermins de 2016, va acudir a treure’s el passaport quan les mesures cautelars de la llibertat provisional li ordenen lliurar-ho, tant la Fiscalia com el govern de Navarra van demanar dijous el seu ingrés a la presó en apreciar risc de fugida.

Avui divendres s’ha conegut a més que dijous la sala ja va dictar una providència en la qual pregunta en concret quin dia i a quina hora va comparèixer Antonio Manuel Guerrero Escudero en l’oficina del passaport, si tenia cita prèvia i, en aquest cas, qui la va sol·licitar i quan.

Demana així mateix que s’identifiqui als funcionaris de Policia que li van atendre, els termes en què es va desenvolupar la conversa, i si el condemnat va exhibir l’acte d’aquesta Audiència en el qual se li imposava l’obligació de lliurar el passaport i si escau d’obtenir-lo.

Així mateix s’interessa per les raons per les quals la Prefectura no va posar aquesta compareixença en coneixement d’aquest Tribunal i, en el mateix sentit, si l’Oficina del Passaport la va notificar als seus superiors.

29/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris