X

L’Audiència Nacional afirma que Costes va actuar correctament en el tancament del bar de Cala Torta

Els propietaris del bar, que gaudien d’una autorització per ocupar el domini públic des de 1968, havien demanat el 2019 una pròrroga en la concessió

25/04/2022

L’Audiència Nacional afirma que Costes va actuar correctament en el tancament del bar de Cala Torta

Imatge d'arxiu.

L’Audiència nacional ha donat la raó a Costes en la seva resolució de denegar i enderrocar el bar de Cala Torta, a Artà. Els propietaris del bar, que gaudien d’una autorització per ocupar el domini públic des de 1968, havien demanat el 2019 una pròrroga en la concessió, però l’Estat la va denegar i en va ordenar la desocupació.

Un any després, l’octubre de 2020, la mateixa demarcació de Costes va procedir a la demolició de la instal·lació, ja que donava per finalitzada la concessió. Ara, l’Audiència Nacional considera que l’expedient està ben fonamentat, i, per tant, dona la raó a l’Estat en el procés de tancament i demolició del bar de platja.

Ja en diferents ocasions, Costes havia iniciat expedients per acabar amb la concessió, però aquests expedients havien caducat. Un dels motius pels que Costes volia acabar amb aquesta instal·lació era el fet que s’havia ampliat l’ocupació de domini públic, arribant als 60 metres quadrats.

A més, la Conselleria de Medi Ambient havia emès un informe sobre l’impacte ambiental de la instal·lació, a una zona que forma part de la Xarxa Natura 2000. Tot plegat va causar una resolució de l’any 2019 donant per acabada aquesta concessió, i contra la qual els explotadors de la mateixa van recórrer. Ara l’Audiència Nacional ha donat la raó a Costes desestimant així el recurs.

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris