món

L’Audiència Nacional demana als EUA l’extradició de dos dels assaltants a l’amabaixada de Corea del Nord a Madrid

Varen fugir a Lisboa per viatjar després a Nova York

L%27Audi%C3%A8ncia+Nacional+demana+als+EUA+l%27extradici%C3%B3+de+dos+dels+assaltants+a+l%27amabaixada+de+Corea+del+Nord+a+Madrid

L’Audiència Nacional sol·licita als Estats Units l’extradició de 2 dels 10 assaltants a l’ambaixada de Corea del Nord a Madrid al mes de febrer. S’ha aixecat el secret de sumari i s’ha sabut que el líder del grup, de nacionalitat mexicana, va fogir per Portugal i després va advertir de l’acció a l’FBI.

“Per detalls sobre la investigació s’han de dirigir a les autoritats espanyoles”. Són les declaracions d’un portaveu de la Secretaria d’Estat a Washington. El Govern de Donald Trump afirma no tenir res a veure amb l’assalt a l’ambaixada de Corea del Nord a Madrid. L’objectiu: l’exambaixador nord-coreà que va estar en aquesta delegació madrilenya fins el 2017 i que ara és part de l’equip de negociadors amb Washington.

Passades les 4 i mitja de l’horabaixa de dia 22 de febrer el líder del grup dels assaltants va arribar fins aquesta ambaixada i va demanar veure l’encarregat de negocis a qui ja coneixia d’una vegada anterior. Aprofitant una distracció del personal varen entrar altres nou individus. Amb armes simulades, barres de ferro i ganivets fermaren i copejaren els funcionaris. Una dona va poder escapar i va avisar la policia. Quan els agents arribaren a la porta, els va obrir el mateix líder amb una insígnia de Kim Jong Un a la seva jaqueta. Els va dir que no passava res i els agents marxaren. Després de cinc hores, els atacants varen fugir amb cotxes de l’ambaixada i un VTC. Es varen dividir en quatre grups. Un d’ells, format per un resident als Estats Units i el líder, amb passaport mexicà, va volar a Lisboa i d’allà a Nova York, on contactaren amb l’FBI. L’Audiència Nacional ha ordenat la detenció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Trump arranca la campanya per la reelecció amb els mateixos lemes que fa quatre anys

El president estatunidenc treu pit per les dades de l'economia i promet continuar seguir lluitant contra la immigració

La violència provoca la xifra rècord de 7,8 milions de desplaçats

Segons ACNUR, durant el 2018 cada dia 37.000 persones varen haver de deixar les seves cases

Trump enviarà 1.000 soldats addicionals al Pròxim Orient

L'anunci arriba després que el govern dels aiatol·làs revelàs que les pròximes setmanes superaria les reserves d'urani enriquit.

Almenys 11 morts i 122 ferits per una terratrèmol a la Xina

El sisme, de magnitud 6 a l'escala de Richter, ha tengut lloc en plena nit