societat

L’augment del turisme francès a Menorca impulsa sectors com la construcció i les escoles d’idiomes

Amb un important increment en els darrers anys, els visitants francesos tenen un nivell adquisitiu elevat

L%27augment+del+turisme+franc%C3%A8s+a+Menorca+impulsa+sectors+com+la+construcci%C3%B3+i+les+escoles+d%27idiomes

Durant el cap de setmana han arribat a l’aeroport de Menorca dos vols procedents de les ciutats franceses de París i Tolosa. D’aquesta manera es dóna continuïtat a la connexió que hi va haver per Setmana Santa amb la capital francesa i s’inicia la temporada amb un mercat emissor que creix de manera important amb visitants d’elevat poder adquisitiu.

L’any 2010, varen arribar a Menorca, segons dades de Frontur, 5.749 francesos; mentre que el 2019 -darrer any complert sense pandèmia- en van ser més de 96.000, amb un increment superior al 20 per cent respecte de l’any anterior.

El perfil dels visitants gals és el de persones majoritàriament de més de quaranta anys i amb nivell adquisitiu mitjà-alt. I alguns d’ells han arribat per quedar-se a Menorca, fet que impulsa especialment alguns sectors de l’economia. Per exemple, el constructor Joan Capó assegura que des de 2016 el mercat francès genera gairebé el 80 per cent de la facturació de la seva empresa.

Entre els francesos que han decidit viure a Menorca n’hi ha que ja aprenen castellà per a poder integrar-se, aprendre la cultura i fer feina a l’Illa. L’altra cara de la moneda passa pel fet que el volum de visitants d’un mercat amb elevades quotes de creixement i important nivell econòmic, com el gal, es tradueix en un augment de persones residents que volen, o necessiten, aprendre francès.

El creixement constant del mercat francès que també s’evidencia amb la posada en marxa, l’estiu passat, de la connexió marítima entre la ciutat de Toló i Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Els interiors mantindran l'aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis, i hauran de tancar...

El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que mantén les restriccions perquè va en contra de l’estat de dret”

La Fiscalia està estudiant interposar un recurs de reposició contra la decisió judicial que avala a Armengol

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

Carlos Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d'acusacions amb una resolució que, en aquesta ocasió, és ferma

Ciutadella prepara unes jornades per debatre el paper de les dones a les festes de Sant Joan

La iniciativa, que ha generat polèmica i encès els ànims a xarxes socials, es durà a terme a finals d'any