X

L’augment en l’interès per les motos elèctriques a Menorca topa amb la manca de punts de recàrrega públics

Només es necessita un endoll universal, però en els punts de recàrrega de cotxes elèctrics no n'hi ha

08/11/2022

L’augment en l’interès per les motos elèctriques a Menorca topa amb la manca de punts de recàrrega públics

Els problemes amb els punts de recàrrega per cotxes elèctrics a Menorca han arribat aquest dimarts al Parlament. Deficiències en el manteniment i dificultats tècniques han causat que n’hi hagi alguns d’inoperatius a hores d’ara. Una situació a la qual s’afegeix l’elevat preu d’aquests vehicles.

Però hi ha alternatives més barates i pràctiques al cotxe elèctric. Es tracta de les motos elèctriques que, amb un preu molt similar a les de benzina i una autonomia d’uns 90 quilòmetres, tenen com a gran avantatge el fet que només necessiten un endoll universal per carregar les bateries. “Unes bateries, a més, que es poden treure per poder-les carregar a casa, a l’hotel o a qualsevol altre indret on hi hagi un endoll”, explica el propietari del negoci de venda i lloguer de motos elèctriques Sostenibilidad sobre Ruedas, Manuel Barber.

Els responsables de GOB Menorca consideren que a l’illa la moto elèctrica pot ser una alternativa raonable al vehicle de combustible fòssil. “Sobretot tenint en compte les dimensions de l’illa” en relació amb l’autonomia d’aquests vehicles, ha exposat el Coordinador General de l’entitat ecologista, Cristòfol Mascaró.

Però el problema és que, avui dia, els punts de recàrrega no hi estan adaptats, ja que no disposen d’aquests endolls. Per tant, si l’usuari de moto elèctrica “està lluny de casa o del seu allotjament, ha de demanar favors a hotels, bars, restaurants o d’altres establiments per carregar-la… Tot i que s’ha de dir que una càrrega sencera de les dues bateries d’aquestes motos costa 40 cèntims com a màxim”, detalla Barber. Una dificultat que també s’afegeix a la de la burocràcia i lentitud a l’hora de tramitar (i aconseguir) la subvenció que s’atorga al vehicle elèctric.

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT