X

L’autòpsia de la víctima de La Palma no permet saber-ne les causes de la mort

Una tercera colada del volcà Cumbre Vieja ha arribat a la mar i la lava ja ocupa 40,9 hectàrees des de la costa

15/11/2021

L’autòpsia de la víctima de La Palma no permet saber-ne les causes de la mort

Margalida Molinas

L’autòpsia preliminar de l’home que va morir dissabte a La Palma mentre netejava cendra volcànica no permet saber-ne les causes de la mort. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Canàries s’haurà d’esperar a les analítiques, que tardaran encara uns dies.
L’home de 72 anys formava part d’un grup de veïnats autoritzats que netejaven cendra volcànica sota la direcció de l’ajuntament d’El Paso i segons el protocol establert pel Pla d’Emergències Volcàniques de Canàries (PEVOLCA).

Mentrestant, la lava del volcà Cumbre Vieja, ha arribat a la mar per un tercer punt i ja ocupa una superfície de quasi 41 hectàrees des de la vorera. Mentrestant, Canàries tracta de blindar amb Brussel·les les ajudes de la Unió Europea per als afectats pel volcà. La intenció és que es mantengui el mateix nivell d’ajudes per a l’agricultura, ramaderia i pesca durant la campanya de 2021 i posteriors, encara que la venda sigui menor pels efectes de l’erupció. Quant al plàtan, la consellera d’Agricultura de Canàries, Alicia Vanoostende, ha demanat eximir als productors de l’obligació de comercialitzar un mínim del 70% per cobrar el 100% de les ajudes.

15/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris