X

L’Autoritat Portuària realitza les sonometries al port de Maó per confirmar si se superen els límits legals

En una imatge eliminada del web es demostraria que almenys una mesura acústica està per sobre del llindar permès

23/04/2024

L’Autoritat Portuària realitza les sonometries al port de Maó per confirmar si se superen els límits legals

Imatge d'arxiu.

Les sonometries fetes per l’Autoritat Portuària de les Balears (APB) al port de Maó deixen entreveure que hi hauria una contaminació acústica que superaria els límits permesos. En la informació publicada per l’ens, s’adjunta una imatge en la qual s’observa com el renou poc abans de la mitjanit és de 58 decibels, quan el màxim establert en aquesta zona és de 48. Una fotografia, però, que ha estat eliminada de la nota de premsa una estona després de la seva publicació:

Impressió de pantalla de la nota de premsa inicial al web de l’APB abans de ser esborrada la foto.

 

Imatge esborrada a posteriori de la nota de premsa al web de l’APB en què apareix el resultat sonomètric.

L’Autoritat Portuària ha fet aquest cap de setmana controls sonors després de les queixes rebudes pels veïns del port, que asseguren que el vaixell de la Transme els genera renous i tremolors i els impedeix el descans.

Els mesuraments s’han fet a diversos punts del port, tant en horari nocturn com diürn, per avaluar l’afectació sonora del vaixell als habitatges de l’entorn. L’Autoritat Portuària indica que ara està pendent dels informes per conèixer si hi ha o no incompliments. El portaveu de la naviliera, per la seva banda, va amenaçar fa pocs dies d’abandonar el port de Maó abans que canviar de vaixell.

Notícies relacionades >

23/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris