ECONOMIA

L’avançament de la verema per la calor fa que hi hagi manco producció de raïm

Els vineters. però, asseguren que això no vol dir que sigui dolent, perquè cada varietat té les seves peculiaritats


La calor ha fet que la verema s’hagi avançat un parell de setmanes, i els productors de vins fan feina a escarada.

Aquest avançament farà que minvi la producció entre un 30 i 40 per cent, però asseguren que no se sap si això afectarà al preu.

A Can Majoral fan feina a les totes en bon diumenge dematí de meitat d’agost. “Com a qualsevol fruita, la maduració és més ràpida, i si un raïm que noltros habitualment el vermàvem devers el 24 o 25 d’agost, enguany hem fet el rècord i el vàrem vermar dia 11 d’agost”, assegura Andreu Oliver, enòleg de Can Majoral.

La calor ha avançat més que mai la verema. Això té conseqüències. “Pel que a quantitats, tenim la mateixa quantitat de raïm, però com que ha plogut manco, és més petit. Per tant, tendrem manco producció, entre un 30 i 40 per cent”, indica Oliver, si bé afegeix que això no vol dir que sigui dolent, sinó que depenent de la varietat que sigui, tendrà unes característiques o unes altres.

Tot i aquest canvi en l’època de produir vins, els productors esperen que els preus continuïn anant tan bé com els darrers anys. “Afortunadament, a Mallorca el preu de la matèria prima es paga prou bé, a un preu digne pel pagès, el preu que toca. Allò que no sabem és si això després repercutirà en augment de preus l’any que ve, perquè no és només la materia prima, sinó que després s’ha de veure tot el procès d’elaboració. Els darrers anys ha pujat un 10 per cent el preu de venda, però no sabem ara mateix si l’any que ve també serà així”, segons Andreu Oliver.

Els vinaters recorden que, com passa a molt altres sectors econòmics, també estan preocupats per trobar treballadors a bastament per cobrir tots els llocs de feina que poden oferir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |