X

L’avió de la guàrdia costanera japonesa envestit a l’aeroport de Tòquio no tenia permís per enlairar-se ni per ser a la pista

Són les primeres conclusions extretes de les comunicacions recuperades després del sinistre al país asiàtic

03/01/2024

L’avió de la guàrdia costanera japonesa envestit a l’aeroport de Tòquio no tenia permís per enlairar-se ni per ser a la pista

L’aeronau de la guàrdia costanera japonesa que va col·lidir dimarts amb un Boeing de Japan Airlines a l’aeroport de Tòquio no tenia permís per enlairar-se i no havia de ser a la pista. Són les primeres conclusions extretes de les comunicacions recuperades després del sinistre, les quals venen a contradir la versió inicial donada pel pilot, que va resultar ferit a l’accident, en què moriren els altres cinc tripulants de l’avioneta.

Japan Airlines defensa que el seu avió, procedent de Sapporo, ciutat del Japó, va procedir a aterrar en confirmar el procediment amb la torre de control i sense que es tengués constància de cap contratemps a la pista, on, en realitat, sí que es trobava una segona aeronau -de menor grandària-, que havia estat mobilitzada per a les tasques d’ajuda després del potent terratrèmol que ha sacsejat el país aquest inici d’any.

Les converses recuperades arran del sinistre mostren també una ordre de la torre de control perquè l’avioneta esperés en un punt d’espera, fora de pista. La tripulació respon afirmativament a aquesta ordre, si bé no és clar si la veu que figura en la gravació és la de l’únic supervivent o la del seu copilot, que va morir, víctima del sinistre.

Notícies relacionades >

03/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT