L’Azul Marino paga car un inici desastrós contra l’Unicaja i necessita guanyar el Viladecans per entrar a la final per l’ascens

La reacció al darrer quart no basta per aconseguir el segon triomf a la fase final i converteix en imperatiu la victòria contra el Viladecans

22/04/2023

11

Un temps mort consumit 47 segons després de començar el partit evidencia el naufragi inicial que va viure l’Azul Marino. Un 14 a 2 que va ser condemna mala de redimir. De la mà de Traoré i d’una versió millorada de Quirante, les mallorquines estabilitzaren la sagnia entorn dels 10 punts, però en cap moment es reenganxen al duel. L’epíleg del primer acte, un triple de Gómez que deixa el marcador en 40-22, és una forta bufetada. Però el Sant Josep Obrer sembla recuperar la fe a la represa gràcies a 2 triples consecutius. La reacció d’Unicaja és furiosa: tres cops des del perímetre. Tot sembla perdut, però Patri Vicente troba la inspiració per liderar un parcial d’11 a 0 al final del tercer quart.

El pavelló d’Inca s’aferra a la remuntada perquè tot i el baix percentatge d’encert, l’Azul Marino queda a només 6 punts quan falten 3 minuts per al final. La feina no va ser suficient i l’Azul Marino cau per 58 a 67. Les amfitriones han après la lliçó: aquesta fase final no permet ni un segon de col·lapse. Aquest dissabte contra el Viladecans només la victòria dona el passaport a la gran final: a l’avantsala de la categoria de plata del bàsquet nacional.