L’ecotaxa ha fet que els turistes gastin manco segons l’oferta complementària


La Federació Hotelera de Mallorca està a l’expectativa de veure com afecta la baixada d’ocupació d’aquest estiu en l’allargament de la temporada hotelera. Tot i que finalment, l’ocupació ha baixat molt manco del que temien inicialmente els hotelers, també és veritat que les ofertes i promocions que varen fer per compensar-la, no han servit per evitar-la. Ja no és que hagin arribat manco turistes, és que els que ho han fet, s’han allotjat de mitjana, manco dies també.

La patronal respon així a les paraules del Govern que defensa que l’augment de turistes en la temporada baixa és la solució per compensar la baixada de l’alta. Els hotelers estan d’acord amb aquesta aposta i amb la de la qualitat per damunt de la quantitat però mantenen que fa falta equilibrar la balança amb un juny, juliol i agost en què el negoci aguanti.

Dins del sector turístic la queixa no és només que hagin arribat manco turistes, també ho és que han gastat manco. L’Associació Mallorquina d’Atraccions Turístiques assenyala l’augment de preus de les comanyies aèries i els establiments hotelers, i també l’impost de turisme sostenible com factors que han restat poder adquisitiu als potencials clients. A més, es queixen que es mantengui un model turístic que no els interessa.

La Federació Hotelera xifra en un 86% d’ocupació la previsió per aquest mes, 5 punts manco que l’any passat. Amb tot, esperen que el tipus de turista que arribi, grups d’adults i no tant famílies com el juliol i agost, suposi un augment de la despesa. Una esperança que també conserven a l’Associació Mallorquina d’Atraccions Turístiques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Rafel Nadal derrota Guido Pella i accedeix a semifinals de Montecarlo

L'argentí li ha posat les coses complicades al mallorquí, que ha necessitat 2 hores i 20 minuts per tancar el...

Els canvis de la Setmana Santa menorquina

Fins a mitjans del segle XIX, el Via Crucis es representava amb personatges humans i no amb escultures

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda