IB3 Cultura

L’Electe de Ramon Madaula i reescrita per Julià Duran i Ilde Muñoz, en escena al teatre de Manacor

Dirigida per Moli Quetglas, s'estableix un duel dialèctic entre els dos únics personatges, el president del Govern de les Balears i el seu psiquiatre

Julià Duran i Ilde Muñoz, a l'Electe.


La Sala Major del teatre de Manacor estrena, aquest cap de setmana, un muntatge teatral amb segell cent per cent manacorí, com és la música del guitarrista i compositor, Damià Timoner, els intèrprets o la direcció. “L’Electe” -obra que parteix del text original de Ramon Madaula i dirigida per Moli Quetglas– estableix una batalla dialèctica entre els dos únics personatges, protagonistes alhora. Un alt càrrec polític i el seu psiquiatre. A Ib3 Ràdio, hem parlat amb ambdós intèrprets, abans de l’estrena. L’actor de Manacor, Julià Duran, en el paper de terapeuta, explica que es genera un “duel dialèctic entre qui ha estat elegit president del Govern de les Balears i jo, que interpret, el seu psiquiatre”.

Un duel, dins el gènere de la comèdia, que mantenen el psiquiatre amb el seu pacient, un jove polític que acaba de ser elegit cap de l’Executiu autonòmic de les Illes.

Ilde Muñoz Muñoz i Julià Duran – els dos intèrprets- també s’han encarregat de reescriure l’obra original de Madaula perquè parlàs en mallorquí. El manacorí Ilde Muñoz que, interpreta el president. assegura que en el moment de reescriure el text de Madaula, per adaptar-lo al català de Mallorca, ” ens hem assessorat amb lingüistes. Volíem uns diàlegs en els que l’espectador se sentís plenament identificat, per tal d’assegurar la proximitat amb el públic”, afegeix l’actor de Manacor.

Alhora “L’Electe” interpel·la l’espectador amb algunes preguntes com: Les persones equilibrades estan disposades a patir la pressió a la qual s’exposen sovint els polítics? Quines són les veritables intencions de l’alt càrrec? I les del psiquiatre? Julià Duran, intèrpret, explica que “la intenció és humanitzar el personatge polític”.

El muntatge retrata d’una manera molt nua, amb el decorat essencial, el procés que viu el polític, just abans de pronunciar el seu discurs d’investidura. Ilde Muñoz manifesta que a poc a poc, a mesura que l’obra avança, “es van destapant les misèries d’un personatge amb moltes febleses”.

L’electe de la companyia “Raons Teatre” s’ha programat a la Sala Gran del teatre de Manacor avui divendres a les 19:00hores  i demà passat diumenge, una hora més prest, a les 18:00 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mala Hierba compta amb Kutxi Romero, de Marea, pel seu nou videoclip

Van col·laborar en l'enregistrament del seu nou treball a Navarra

L’exposició Foto Jove queda inaugurada baix el lema ‘Color i Vida’

Hi han participat uns 1.400 alumnes de 21 centres educatius diferents

‘El ventre del mar’ d’Agustí Villaronga s’estrenarà a l’Atlàntida Film Fest a l’agost

El film, rodat al Sindicat de Felanitx, s'inspira en el naufragi de la fragata francesa La Medusa l'any 1816 que...

‘Navegant entre muntanyes’, xilografia japonesa a la Fundació Coll Bardolet

Les xilografies exposadas són part de la colecció privada de Jaume Mercant