Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

L’Electe de Ramon Madaula i reescrita per Julià Duran i Ilde Muñoz, en escena al teatre de Manacor

Dirigida per Moli Quetglas, s'estableix un duel dialèctic entre els dos únics personatges, el president del Govern de les Balears i el seu psiquiatre

Julià Duran i Ilde Muñoz, a l'Electe.


La Sala Major del teatre de Manacor estrena, aquest cap de setmana, un muntatge teatral amb segell cent per cent manacorí, com és la música del guitarrista i compositor, Damià Timoner, els intèrprets o la direcció. “L’Electe” -obra que parteix del text original de Ramon Madaula i dirigida per Moli Quetglas– estableix una batalla dialèctica entre els dos únics personatges, protagonistes alhora. Un alt càrrec polític i el seu psiquiatre. A Ib3 Ràdio, hem parlat amb ambdós intèrprets, abans de l’estrena. L’actor de Manacor, Julià Duran, en el paper de terapeuta, explica que es genera un “duel dialèctic entre qui ha estat elegit president del Govern de les Balears i jo, que interpret, el seu psiquiatre”.

Un duel, dins el gènere de la comèdia, que mantenen el psiquiatre amb el seu pacient, un jove polític que acaba de ser elegit cap de l’Executiu autonòmic de les Illes.

Ilde Muñoz Muñoz i Julià Duran – els dos intèrprets- també s’han encarregat de reescriure l’obra original de Madaula perquè parlàs en mallorquí. El manacorí Ilde Muñoz que, interpreta el president. assegura que en el moment de reescriure el text de Madaula, per adaptar-lo al català de Mallorca, ” ens hem assessorat amb lingüistes. Volíem uns diàlegs en els que l’espectador se sentís plenament identificat, per tal d’assegurar la proximitat amb el públic”, afegeix l’actor de Manacor.

Alhora “L’Electe” interpel·la l’espectador amb algunes preguntes com: Les persones equilibrades estan disposades a patir la pressió a la qual s’exposen sovint els polítics? Quines són les veritables intencions de l’alt càrrec? I les del psiquiatre? Julià Duran, intèrpret, explica que “la intenció és humanitzar el personatge polític”.

El muntatge retrata d’una manera molt nua, amb el decorat essencial, el procés que viu el polític, just abans de pronunciar el seu discurs d’investidura. Ilde Muñoz manifesta que a poc a poc, a mesura que l’obra avança, “es van destapant les misèries d’un personatge amb moltes febleses”.

L’electe de la companyia “Raons Teatre” s’ha programat a la Sala Gran del teatre de Manacor avui divendres a les 19:00hores  i demà passat diumenge, una hora més prest, a les 18:00 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

ÒRBITA 3 EXTRA #14
Blues, Soul i Funk

JAZZ TIME EXTRA #14
Un oasi de blues i hard bop amb B.B King i Paris Reunion Band

ILLES RESSONANTS 006
Alan Lomax 2a part

COL·LECCIONABLE 013
Perversions 2

LA LIRA D'ORFEU #15
N. Coward, R. Korsakov, E. Ysaÿe, H. Massenet, A. Riera

TЯA TЯA #12
Arquitectura i música

SUTGE #14
Argentina mediterrània

ÒRBITA 3 EXTRA #13
Sessió La Fábrika Del Funk 5


més contingut relacionat

El cant líric serà protagonista a la temporada d’estiu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

L'OSIB torna al Castell de Bellver i programa també 4 concerts extraordinaris

Can Picafort torna a fer olor de Saladina

El festival d'art urbà més important de Mallorca celebra aquesta setmana la seva cinquena edició

Victoria Lerma enregistra el seu quart disc d’estudi

La cantautora santanyinera ha posat les seves cançons en mans del productor Toni Brunet

El Festival Internacional de Teresetes torna amb 54 representacions i més d’una vintena de companyies d’arreu del món

Més de la meitat de les funcions es duran a terme fora de Palma i per primera vegada també a...