X

L’elevat increment de l’IPC complica la situació del petit comerç de Menorca

L'augment s'afegeix als problemes per competir amb les compres per internet i les grans superfícies

16/07/2022

L’elevat increment de l’IPC complica la situació del petit comerç de Menorca

Jordi Codina

El mes de juny la pujada de l’IPC a Balears s’ha situat en el 9,7% respecte fa un any. Un increment que no només afecta el consumidor final, sinó que també afegeix llenya al foc a la difícil situació que pateixen les botigues de barri. “És com un circ al qual li creixen els nans, perquè venem el producte que tenim, però quan comprem necessitem tots els dobles que hem obtingut de les vendes, de manera que perdem liquiditat”, assegura el president de l’Associació de Comerciants de Menorca, Vicente Cajuso.

Gairebé sense marge de benefici, els petits comerciants també pateixen les queixes de la clientela, sobretot de les persones majors, passionistes, que no entenen la situació “però nosaltres no podem fer-hi res” detalla l’encarregada de Sa Fruiteria, Marga Andreu.

Tot i que el producte local i de temporada és el que es manté més estable, a la gran majoria de matèries primeres o productes que provenen de fora l’increment de preu és evident i preocupant.

En els negocis que fan feina per temporades, com és el cas de les sabateries, tot i la bona acollida que tenen les avarques, ja saben que de cara a l’hivern la situació se’ls pot complicar força per l’increment de preus del transport, segons confirma la propietària de la botiga Sabates i Complements, Joana Real. De fet, el president de l’Associació de Comerciants de Menorca calcula que, en un any, el preu del transport se’ls ha incrementat un 50% de mitjana.

16/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris