X

“L’emergència habitacional és ja una realitat i faran falta més de 3 anys per poder construir habitatge assequible”

Els promotors immobiliaris reclamen a institucions i formacions polítiques un compromís formal per solucionar el problema d'accés a l'habitatge

30/03/2023

“L’emergència habitacional és ja una realitat i faran falta més de 3 anys per poder construir habitatge assequible”

Els promotors immobiliaris de les Illes (PROINBA) asseguren que l’emergència habitacional ja no és una amenaça, és, diuen, una realitat absoluta. Ara per ara ja és complicat construir habitatge assequible, però els promotors alerten que cada vegada ho serà més. De fet, apunten que amb els ritmes actuals faran falta més de tres anys per poder construir habitatge assequible. Un problema que creix any rere any. El 2019 ja feien falta uns 16.000 habitatges nous, segons l’Associació Empresarials de Promotors Immobiliaris. “De llavors ençà, la mitjana d’habitatge que hem posat al mercat ha estat de 3.000 a l’any. La necessitat d’habitatge és de 7.000, així que cada any estam afegint uns 4.000 habitatges al problema”, ha assegurat el president de PROINBA, Luis Martín.

Un dels principals impediments continua essent, diuen, la lenta tramitació dels permisos. Denuncien que alguns ajuntaments s’arriben a torbar fins a gairebé dos anys, quan per llei els consistoris s’han de pronunciar en tres mesos com a màxim. Però també reclamen despolititzar l’urbanisme i que els principals partits polítics es posin d’acord i arribin a un compromís formal per tal de solucionar el problema.

Aposten per facilitar l’accés a l’habitatge amb ajudes al comprador. Perquè ara mateix, diuen, només se’n construeix quan hi ha prou garanties de venda i qui pot comprar és la gent amb un cert poder adquisitiu i més en un moment en què els preus segueixen a l’alça.

I hi insisteixen, ja fa anys que reclamen poder construir més altures, que els edificis puguin créixer cap a dalt per tal de donar solució al problema de l’habitatge i protegir, al mateix temps, el territori.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT