eivissa

L’emissió de diòxid de carboni davalla un 98% a les Pitiüses

Són dades recollides per l'Observatori de Sostenibilitat Mediambiental durant les setmanes més importants del confinament

L%27emissi%C3%B3+de+di%C3%B2xid+de+carboni+davalla+un+98%25+a+les+Piti%C3%BCses

A Eivissa, l’Observatori de Sostenibilitat Mediambiental ha estimat un descens de fins al 98% en emissions de CO2, per la cancel·lació de vols durant el confinament. Aquesta organització creu que la recuperació econòmica després de la pandèmia ha d’anar lligada a l’agenda mediambiental de l’illa. L’observatori realitza un estudi anual de la situació mediambiental de l’illa i aprofitant la crisi per la COVID-19 han reunit una sèrie de dades d’aquest període.

L’observatori creu que el confinament obligatori i la paralització econòmica no són maneres sostenibles ni desitjables de reduir la contaminació. Segons les dades recollides, s’han reduït les emissions a l’atmosfera de CO2 causades pel trànsit aeri en un 98%. I pel transport marítim en un 61%. L’Observatori de Sostenibilitat d’Ibiza Preservation Fund també ha informat que durant el confinament, entre el 15 de març i 10 de maig, la demanda elèctrica també va baixar a Eivissa en un 26,4% i el consum d’aigua ha baixat gairebé un 21%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estrella Michelin de les Pitiüses obre demà

El xef d'Es Tragón, Álvaro Sanz, ha elaborat tres menús degustació on el protagonista és el producte local

Amistós pitiús per preparar el playoff d’ascens

L'encontre tingué un normativa feta a mida per a l'ocasió: canvis il·limitats perquè Casañ i Alfaro poguessin fer provatures. Es disputà sense àrbitre, ni públic, ni resultat final.

Bernal està preparat per afrontar el xoc contra el Marbella

No amaga que sobre el terreny de joc tindran baixes sensibles, i dels equips balears que disputaran l'ascens el potencial.