MENORCA

L’empresa de transports Mascaró Morera entra a l’accionariat de Quesería Menorquina

L'antiga planta de formatgets El Caserío de Maó obre una nova etapa amb l'entrada d'inversors locals, que hi aporten prop d'1,8 milions d'euros 


L’antiga planta de formatgets El Caserío de Maó obre una nova etapa. Inversors locals hi aporten prop d’1,8 milions d’euros per tal de donar major liquiditat i viabilitat a Quesería Menorquina. D’entrada representa que Quesería Menorquina dobla el seu capital social gràcies a l’entrada de nou capital menorquí. La primera empresa de transports de Menorca, Mascaró Morera, es converteix en el nou soci majoritari de la formatgeria, que suma ja 3 milions i mig d’euros de capital i aconsegueix la liquiditat necessària per sobreviure i afrontar nous projectes. Precisament, una d’aquestes iniciatives és la que lidera el fons d’inversions Cathedral Capital, que juntament amb Quesería, COINGA i altres empreses formatgeres com Alcaidús o S’Ubaida ha presentat un projecte als Fons Europeus per tal de donar valor a tota la cadena de producció de llet i formatge. El projecte, que puja fins als 23 milions d’euros, ja ha estat presentat al Consell de Menorca i consisteix en el tractament del sèrum de lleo o serigot, la part líquida i transparent que s’obté després de fer quallar la llet, per a la fabricació de menjars infantils. Un projecte que s’ha oferit, de fet, a tot el sector primari i secundari de Menorca.

Nova etapa a l’antiga planta del Caserío a Maó. Després d’anys cercant nous socis externs que donin viabilitat a l’empresa, Quesería Menorquina ha aconseguit doblar el seu capital social, d’1 milió 700 mil euros fins als 3,4 milions d’euros gràcies a l’entrada de nous inversors de l’illa. Entren com a consellers tres nous socis: Prop del 70% del nou capital que s’injecta correspon a la primera empresa de transports de Menorca, Mascaró Morera, que veu la seva entrada com a estratègica, ja que Quesería representa el 10% de la seva facturació anual. Però també aporten una societat lligada a Antoni Sintes, conseller de la consultora Cecome, i Menorca Asesores, empresa relacionada amb la família del president del grup, Paco Tutzó. El capital social de Quesería Menorquina creix, amb tot. L’efecte és que els treballadors perden pes i només conserven una quarta part de les accions. Des del Comitè d’Empresa veuen amb bons ulls l’operació, però reclamen un pla de negoci.

L’abast inicial de l’operació havia de ser major. Abans de la pandèmia, es volia fer créixer l’empresa fins als 6 milions d’euros, que hagués representat l’entrada en l’accionariat de la família Montañés, fundadora del Caserío. Els nous accionistes esperen que la nova injecció de capital ajudi a suavitzar la fase final del concurs de creditors en què es troba immers l’antic El Caserío i permeti escometre nous projectes per capgirar el rumb de l’empresa dels últims anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |