X

L’empresa menorquina La Payesa deixarà de produir formatge a partir de l’any que ve

La decisió suposa un cop dur per a les vuit finques lleteres afectades que tenen només trenta dies per trobar una alternativa per vendre la seva producció

01/12/2023

L’empresa menorquina La Payesa deixarà de produir formatge a partir de l’any que ve

L’empresa menorquina, La Payesa, una de les formatgeries més grans de Menorca, deixarà de fabricar formatge d’aquí a un mes, segons avança el Diari Menorca. Ho confirma també el seu gerent, Pere Pons, que diu que, de moment, la marca no desapareixerà, ja que tenen estoc per continuar venent formatge durant més d’un any. Així i tot, dia 31 de desembre n’aturaran la producció i, per tant, ja no compraran més llet.

Fins ara, eren 8 les finques que venien la seva llet a La Payesa que, en total, en comprava tres milions de litres a l’any i produïa 300 tones de formatge cada any. La seva facturació anual ha estat, fins ara, de 2,7 milions d’euros.

Es tracta d’una empresa familiar amb més de 70 anys d’història i que ara gestiona la tercera generació de la família que, conscient de la difícil situació al camp de Menorca, de moment, ha decidit aturar la maquinària de la fàbrica, al polígon d’Alaior, on fan feina 13 empleats. Aquesta aturada, que ara mateix no implica el tancament del negoci, servirà per decidir-ne el futur, que encara NO està decidit.

La decisió suposa un cop dur per a les finques afectades que tenen només 30 dies per trobar una alternativa per vendre la seva llet a partir de l’any que ve, la seva principal via de subsistència. Algunes ja s’han posat en contacte amb Coinga, però la cooperativa lletera ha d’estudiar si pot absorbir-ne la producció. Amb tot, el pagès d’una d’elles fins i tot confessa que es planteja abandonar el camp.

 

01/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris