política

L’empresari Abel Matutes es defensa de les acusacions de tracte de favor

Assegura que els seus negocis han estat sempre dins de la legalitat


L’empresari Abel Matutes ha volgut aclarir la polèmica generada entorn de l’aprovació al Parlament de la Llei d’urbanisme, que permetrà legalitzar uns terrenys a Platja d’en Bossa on té diversos negocis. Assegura que no hi ha hagut cap tracte de favor i que els seus establiments sempre han tengut la corresponent llicència d’obra i activitat.

L’empresari ha recordat que el pla parcial que desenvolupa els terrenys de Platja d’en Bossa, on té diversos hotels i discoteques, va ser aprovat definitivament el 1987. Assegura que paguen l’Impost de Béns Immobles des del primer moment i els seus negocis han estat sempre dins de la legalitat.

També ha explicat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que desclassificava aquests terrenys. El Grup d’Estudis de la Natura va interposar una demanda el 2008, en la qual qüestionaven que la zona fos urbanitzable i el Tribunal va demanar al Consell d’Eivissa que s’acredités que els terrenys disposaven que tots els serveis amb què compta un espai urbà, com ara l’enllumenat o la xarxa de clavegueram.

Segons Matutes, el Tribunal mai va rebre resposta i per això el Tribunal va deixar els terrenys en uns “llimbs jurídics” que s’havia de solucionar. Creu que l‘Ajuntament de Sant Josep ha obrat de manera responsable per solucionar una situació injusta i ha recordat que els negocis que hi ha en aquests terrenys proporcionen molta riquesa al municipi i molts llocs de treball.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...