X

L’EMT Palma millora les freqüències de 9 línies en horari d’hivern i recupera el servei de la L11 els caps de setmana

Les línies de barriada es reforcen gràcies a la millora de disponibilitat de la flota

12/11/2023

L’EMT Palma millora les freqüències de 9 línies en horari d’hivern i recupera el servei de la L11 els caps de setmana

Redacció

L’EMT ha publicat els nous horaris d’hivern, que entraran en vigor el proper 15 de novembre de 2023. Fins a un total de nou línies –un 27% del total de la xarxa– que donen servei a diferents barris i destinacions de Palma milloren la seva freqüència de pas en dies laborables i altres rebran reforços en les hores punta.

Així, es reforça el servei de la L10 (Son Castelló-Sindicat), que passarà cada 12,5 minuts, de la L12 (Sa Garriga-Nou llevant), que passarà cada 22 minuts, de la L14 (Sant Jordi/S’Hostalot-Plaça d’Espanya) que passarà cada 15-20 minuts, de la L24 (Antiga presó-Nou Llevant) cada 22 minuts i de la L40 (Eixample transversal) que circularà cada 20 minuts, en dies laborables. També s’ha de destacar que tres de les línies que donen servei a l’Hospital de Son Espases, la L20 (Portopí-Son Espases), la L29 (Son Espases-Plaça del Progrés) i la L39 (Son Espases-Palau de Congressos) passen de 30 a 20 minuts de freqüència.

La millora del servei en la L12 i la L24 permet oferir una freqüència combinada d’11 minuts entre Nou Llevant i la Carretera de Valldemossa, així com la combinació de la L39 i la L40 proporciona una freqüència de pas cada 10 minuts entre Palau de Congressos i Jacint Verdaguer, entre setmana. A més, la L19, que arriba fins a la UIB i el Parc Bit, recupera els 20 minuts de freqüència que tenia l’hivern passat.

Per altra banda, la L3 (Pont d’Inca-Joan Carles I) comptarà amb reforços en hores punta, i la L23 (S’Arenal/Parc Aquàtic-Plaça d’Espanya) veurà adaptats alguns horaris de sortida. A més, la línia 7 (Son Gotleu – Son Serra/ Sa Vileta/Son Vida) passarà a operar amb autobusos articulats, augmentant així la capacitat de transport.

Amb relació als caps de setmana, que tindran nou horari a partir del dissabte 18 i diumenge 19 de novembre, destaca la recuperació del servei de la L11 (Sa Indioteria Rural-Plaça d’Espanya) tant el dissabte com el diumenge.

La resta de línies mantenen en general els horaris actuals, amb una adaptació horària en les línies de caràcter més turístic. Amb relació a aquestes línies, la A1 (Aeroport-Palma Centre) i la L25 (S’Arenal-Plaça de la Reina/Catedral) milloren el seu interval de pas respecte de l’hivern passat, passant d’una freqüència de 20 a 15 minuts.

Aquest reforç tan ampli d’autobusos és possible gràcies als esforços realitzats per a millorar la situació del taller de l’EMT-Palma, que permet reparar de forma més àgil possible els vehicles avariats que han donat problemes recurrents en els darrers mesos. Així, es reduirà significativament el temps d’espera dels usuaris a les parades.

12/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris