L’enèsim miracle del dimoni d’Artà classifica el Mallorca per als vuitens de final de la Copa

Un gol d'Abdon a la pròrroga permet resoldre un partit espès dels vermells a Pontevedra que es tanca amb una altra diana de Muriqi

04/01/2023

11

No té molts de minuts aquesta temporada. Ha perdut pes en la rotació ofensiva d’Aguirre. Sembla que no hi és, però aquest dimecres vespre a Pontevedra, com en tantes altres ocasions, Abdon ha brollat com el salvador del Mallorca en un partit que s’ha complicat per moments. De fet, el Pontevedra també ha tengut les seves opcions de marcar.

Aguirre apostava per una transformació quasi absoluta respecte al retorn a la lliga. Nou cares noves han comparegut a Pasarón i ben prest un dels retornats ha llançat el primer avís. Al minut 8, Galarreta engalta un xut des de la frontal de l’àrea que no surt massa enfora de l’escaire. La rèplica gallega es produeix al minut 19, quan una jugada confusa la remata Diz. Greif, en la seva segona titularitat del curs, treu amb certa dificultat. Els d’Aguirre cercaven la velocitat de dues bales, Kadewere i Amath. Precisament amb el senegalès neix una altra aproximació. Al minut 28 la seva centrada la refusa la defensa del Pontevedra, però Grenier no connecta una volea neta. Mateix protagonista i resolució idèntica. En aquesta ocasió, un futbolista gallec enverina la trajectòria, però l’esfèrica no troba porteria.

A la represa, Kang in Lee ha entrat per Kadewere, però el que ha canviat també és la inèrcia del partit. El Pontevedra ha sortit amb tot i Román ha tengut l’1 a 0 en una rematada de cap al minut 46. Resposta impecable de Greif. També s’ha lluït el meta local. Al minut 53, Kang centra, Gio la posa per Amath i Cortés vola. El partit s’ha obert amb alternatives i s’ha pogut resoldre a pilota aturada. Grenier ho ha provat al minut 60, però Cortés ha estat solvent amb un xut que cercava l’escaire. Una remata de Gio a la sortida d’un corner és el més semblant a una arribada que ha produït el Mallorca en els seus pitjors minuts.

La gespa es convertia en fang i amb terra a la vista, Aguirre ha optat per la solució del seu pirata. Muriqi ha entrat al minut 82 i al 86 el Mallorca ha acaronat la diana. Gran jugada de Kang, que li dona a Abdon. L’artanenc remata al primer toc, però Cortés reacciona bé. El Pontevedra no s’ha arrufat i Abelenda amb un xut creuat ha fet tremolar els vermells.

Res més ha passat al temps reglamentari, però la pròrroga ha reservat emocions fortes. Russo ha llançat el primer avís, però ha estat l’heroi de les grans ocasions qui ha fet l’aparició lluentosa. Al minut 97, contraatac que condueix Muriqi i passada de la mort del kosovar per Abdon, que, si ja no el tenia, es guanya un poc més l’adoració de la parròquia mallorquinista.

Amb el Pontevedra romput, el Mallorca ha sentenciat amb la mateixa parella protagonista, però amb rols intercanviats. Muriqi ha marcat el 0 a 2 al minut 104 a passada d’Abdon i la segona part de la pròrroga ha estat un tràmit.

El Mallorca manté viva la il·lusió de la Copa i ofereix un regal de Reis avançat per la seva afició. Dissabte, a la una del migdia, es farà a Las Rozas el sorteig on els vermells coneixeran qui és el seu rival als vuitens de final, que també seran a partit únic.