economia

Reactivació del trànsit aeri: s’enlairen els primers avions aparcats a Palma

Dels 33 que British Airways va estacionar el mes de novembre del 2020, 8 ja han sortit cap a les seves bases


Els avions de British Airways estacionats a Palma des de fa tres mesos per l’esfondrament del trànsit aeri han començat a tornar a les seves bases per preparar-se per volar una altra vegada.

Segons han explicat a IB3 Notícies fonts dels controladors aeris, dels 33 avions inactius estacionats a l’aeroport de Palma, 8 ja han partit cap a les seves bases. Fonts d’Enaire confirmen que el moviment ha començat i que la resta d’aparells retornaran a les bases del Regne Unit progressivament en els pròxims dies i setmanes.

Els Airbus A-319 i A-320  de la companyia britànica van arribar a Palma a mitjan novembre, i ara han començat a tornar per la reactivació prevista del trànsit aeri internacional. Els aparells de British que encara romanen a Son Santjoan estan essent reubicats dins el mateix aeroport per deixar lliure la plataforma d’aviació general.

Aquests moviments d’avions de British també s’estan produint a altres aeroports, com Barajas. Abans de tornar a entrar en servei, les naus seran sotmeses a proves i operacions de manteniment a les bases de la principal companyia britànica.

D’altra banda, el hotelers balears es mostren esperançats amb el pla de desescalada del Regne Unit, el segon mercat turístic de les Illes, però assegura que l’anunci de reinici dels viatges internacionals a partir del 17 de maig encara no s’ha traduït en reserves. La Federació Hotelera de Mallorca reclama un corredor turístic segur amb el Regne Unit i mesures sanitàries clares i homogènies per donar seguretat als visitants i als residents davant la Covid-19.

Segons dos dels principals turoperadors britànics, EasyJet i Jet2Com, en les 24 hores següents a l’anunci del pla britànic de desescalada, les reserves cap a Espanya han crescut un 600%, però reconeixen que la situació continua essent volàtil.

El sector turístic balear està esperançat davant del pla de desescalada al Regnet Unit, que permet els viatges internacionals a partir del 17 de maig i reclama pactar un corredor turístic amb mesures sanitàries clares per als visitants britànics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre