societat

L’epidemiòleg de l’Àrea de Salut de Menorca avisa: “El brot originat a les festes de Sant Joan serà una hecatombe”

Maties Torrent considera que els macrobotellons són una vergonya i que la massificació és la principal causant dels incidents

EFE/ David Arquimbau Sintes.


L’epidemiòleg de l’Àrea de Salut de Menorca, Maties Torrent, considera que el brot de contagis per la covid-19 ocasionat per les festes de Sant Joan de Ciutadella serà una “hecatombe”.

“Hi ha una incidència brutal entre els joves i ara veurem en l’estudi de contactes el veritable abast. Crec que sortiran molts més positius en els pròxims dies entre aquest sector poblacional i els seus contactes més directes com a familiars, alguns d’ells, per cert, no estaran vacunats i altres parcialment, així que es troben sense protecció”, assegura.

Torrent lamenta que la societat es vulgui “autoenganyar” pensat que la pandèmia ha finalitzat i que la normalitat “de sempre” ha tornat.

“El virus decidirà si s’ha acabat o no. Hem d’esperar que hi hagi molta més població vacunada, perquè els que no ho estan tenen el mateix risc que fa un, dos o sis mesos abans. Les mesures de contenció s’han relaxat molt i la variant que ens estem trobant, la Delta, és molt més contagiosa que les anteriors”, ha recordat.

L’epidemiòleg també s’ha referit als macrobotellons de Sant Joan com una “vergonya”.

“Vaig sentir vergonya, indignació, preocupació i tristesa en veure les imatges de les aglomeracions. És una falta de responsabilitat i solidaritat molt gran, si volen fer un botelló que el facin a la seva casa”, ha assenyalat.

A més, Torrent apunta a la massificació com a principal causant dels incidents de Sant Joan i considera que les administracions haurien d’actuar.

“Si hi ha massificació tot es complica i hem de pensar a fer alguna cosa. Si la massificació genera problemes és necessària evitar-la, perquè reconduir-la és extremadament difícil. S’havia d’haver previst i va faltar contundència. Per què no podem controlar la gent que arriba a l’illa per Sant Joan?”, ha preguntat.


Catorze joves eludeixen la quarantena obligatòria a Menorca tot i ser contactes estrets d’un positiu

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...